I dag togs första spadtaget

På måndagseftermiddagen togs första spadtaget på den nya fotbollsarenan i Kallerstad.

29 augusti 2011 16:01

En av gästerna var Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.

– Det här är en lycklig dag för Linköping ... Linköping är att gratulera. Och det jag är speciellt glad för är att det är vår satsning på dam-EM som nu fört med sig flera arenabyggen, som det i Kalmar, det i Växjö och så det här i Linköping, sa Lagrell.

LFC:s styrelseordförande Christer Mård låter också hälsa arenan välkommen med stor tillförsikt.

– Lika nödvändigt som bygget av Cloetta center var för LHC, lika nödvändig är den här arenan för LFC. Den är oerhört viktig för att klubben ska kunna ta nästa steg i utvecklingen. Folkungavallen i all ära, men den uppfyller inte de krav som krävs för att bedriva elitfotboll i dag.

"Efterlängtat"

Den nya fotbollsarenan får en publikkapacitet på 8 000 personer men kan byggas ut så att den rymmer 12 000. Miljonbygget ska stå klart hösten 2012 och användas under dam-EM 2013.

- Det är verkligen efterlängtat med en modern fotbollsarena som uppfyller dagens och morgondagens krav. Här hoppas vi få fira framgångar för LFC och herrlagen, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (M) i ett pressmeddelande.

Christer Mård, styrelseordförande i LFC, tycker att den nya arenan är viktigt för klubben.

- Ett spadtag kan betyda så mycket. Inom LFC känner vi nu att vi får förutsättningar att förverkliga vårt mål: Ett lag på högsta europeiska nivå som glädjer Linköpingsborna med toppfotboll, men som också ökar värdet för Linköpings varumärke som en framtidsstad, säger han i pressmeddelandet.

Ny stadsdel

Botrygg och Linköpings FC samarbetar om att bygga arenan. Botrygg bygger och äger arenan, samt hyr ut den till Linköpings kommun i 25 år.

Det är ännu inte bestämt vad arenan ska heta, men kommunen äger rättigheterna till namnet.

Planen är att en ny stadsdel ska växa fram i området med bland annat bostäder, lokaler för kontor och handel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!