"Om det gÄtt att överklaga, sÄ..."

Kosovare Asllanis utvisning fortsĂ€tter att uppröra Linköpings FC. "Om det gĂ„tt att överklaga hade vi gjort det", sĂ€ger Olof UnogĂ„rd, trĂ€naren.Kosovare Asllanis utvisning fortsĂ€tter att uppröra Linköpings FC. ”Om det gĂ„tt att överklaga hade vi gjort det”, sĂ€ger Olof UnogĂ„rd, trĂ€naren.

Kosovare Asllani fick rött kort.

Kosovare Asllani fick rött kort.

Foto: Peter Jigerström

fotboll fotboll2018-08-20 21:00

MĂ„lfest och 5–2-seger i hemmamötet med LB 07 i söndags var en minst sagt vĂ€lkommen framgĂ„ng för LFC i allsvenska fotbollen.

Men allt var inte positivt.

Trots tvĂ„ mĂ„l och tvĂ„ assists lĂ€mnade landslagsstjĂ€rnan Kosovare Asllani planen mĂ€kta besviken och irriterad – efter att ha dragit pĂ„ sig dubbla varningar och blivit utvisad strax före slutet. Asllani varnades först för filmning och sedan för att ha kastat bollen i marken.

Det fick henne sjÀlv att efter matchen skriva pÄ sitt eget twitterkonto:

”Aldrig filmat i mitt liv. Aldrig fĂ„tt rött kort i hela mitt liv. Skulle haft tvĂ„ straffar, fĂ„r tvĂ„ gula kort i stĂ€llet.”

Även Olof UnogĂ„rd var mycket irriterad över bedömningen – och Ă€r det fortfarande. För Sporten bekrĂ€ftar han att klubben under mĂ„ndagen gjorde ett försök att fĂ„ straffet upphĂ€vt.

TrÀnaren sÀger:

– Jag var inne och pratade med domaren efterĂ„t och man kan vĂ€l sĂ€ga att vi inte var överens. Jag har ocksĂ„ varit i kontakt med domarkommittĂ©n för att se om det Ă€r nĂ„gonting som vi kan göra. Om det gĂ„tt att överklaga hade vi gjort det.

Men det gÄr inte?

– Nej, man utmanar tydligen inte beslut som Ă€r fattade pĂ„ det sĂ€ttet. TyvĂ€rr.

Har du sett situationerna i efterhand?

– Ja, det Ă€r svĂ„rt att se exakt vad som hĂ€nder pĂ„ tv-bilderna. DĂ€remot finns stillbilder som klart och tydligt visar att första situationen Ă€r straff och absolut inte en filmning. Det kĂ€nns bĂ„de trĂ„kigt och mĂ€rkligt.

Utvisningen innebar att Kosovare Asllani Àr avstÀngd i hemmamötet med Hammarby pÄ fredag, som Àr sista matchen före landslagsuppehÄllet för avgörande VM-kvalmatcherna mot Ukraina och Danmark.

Till dess hoppas LFC att offensiva nyförvÀrven Marie Yasmine Alidou DŽAnjou och Dajan Hashemi ska vara spelklara.

– Det rĂ€knar vi definitivt med. BĂ„da kĂ€nns spĂ€nnande, sĂ€ger Olof UnogĂ„rd.

Med Asllani borta uppstÄr en vakant plats i startelvan och nya Alidou kan bli aktuell som ersÀttare.

Hetaste tipset för dagen Àr dock att Lina Hurtig, pÄ vÀg tillbaka efter vÄrens lÄngtidsskada, dÄ gör sin första allsvenska match för sÀsongen frÄn start.

– Det Ă€r ett alternativ. Vi fĂ„r se hur det ser ut i veckan. Förhoppningsvis kan Lina vara redo för Ă„tminstone en halvlek pĂ„ fredag, sĂ€ger UnogĂ„rd.

Vad gÀller vÀnsterbacken Elin Landström, som axelskadades efter en smÀll mot Vittsjö för nÄgra veckor sedan, blir det inget spel förrÀn i början av september.

– Tanken Ă€r att hon ska kunna vara med och spela och trĂ€na fotboll i nĂ€sta vecka. Vi visste att det skulle ta lite tid Ă€ven om ingenting var av i axeln, sĂ€ger UnogĂ„rd.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om