LFC-beskedet om landslagsbacken

Jodå, Jessica Samuelsson vänder hem till Sverige. Men det blir inte spel i Linköping utan i värsta konkurrenten Rosengård. "Detta är en chans för mig att öka mina chanser till en VM-plats", säger SamuelssonDet ryktas om att Jessica Samuelsson är på väg att lämna Arsenal och flytta hem. Men något spel i Linköpings FC verkar det inte bli. "Ska hon hem till Sverige blir det inte till oss", säger LFC-tränaren Olof Unogård.

Foto: Jeppe Gustafsson

FOTBOLL Fotboll2019-03-27 13:00

Landslagsmeriterade Samuelsson har varit hårt skadedrabbad de senaste säsongerna och har fått begränsat med speltid i Arsenal. Enligt uppgifter i England är den förra LFC-stjärnan på väg bort och ska flytta hem till Sverige, där det damallsvenska transferfönstret stänger den 4 april. Sporten har tidigare skrivit att det pågått diskussioner mellan LFC och Samuelsson om en återkomst, men att det inte längre är aktuellt. Så är det fortfarande, enligt LFC-tränaren Olof Unogård.

– Vi hade en dialog igång för några månader sedan, men vi har lagt en återkomst på is. Ska hon hem till Sverige och spela blir det inte hos oss, säger Olof Unogård.

Den 27-åriga Åbytjejen har slitit hårt för att bli helt återställd från den fotfraktur hon drabbades av i mitten av november – efter att just ha kämpat sig tillbaka från ett tufft år fyllt av rehab och flera bakslag. Sedan flytten till Arsenal 2017 har det bara blivit sammanlagt åtta matcher, varav tre från start.

Nyligen gjorde hon dock comeback med ett kortare inhopp i en ligamatch, och hon hoppas fortfarande få chansen i sommarens VM i Frankrike. Samuelsson har under många år varit given i blågult, men har på grund av skadorna tappat den ordinarie platsen som högerback till Hanna Glas, och i de senaste landskamperna mot Tyskland och Österrike saknades hennes namn i truppen.

Sporten söker Jessica Samuelsson för en kommentar.

Samuelsson till Rosengård – jagar VM-plats

Landslagsbacken Jessica Samuelsson har haft svårt att få speltid i Arsenal. För att säkra en plats i truppen till sommarens fotbolls-VM vänder hon därför hem till Sverige.

Men det blir inte till sitt gamla lag Linköping utan till Rosengård.

”Detta är en chans för mig att öka mina chanser till en VM-plats, även om chansen är liten så vill jag inte missa den. Efter min skadehistorik känns detta som det enda rätta”, säger Samuelsson i ett pressmeddelande.

”Om jag ska vara ärlig trodde jag aldrig att jag skulle spela för Rosengård, de har alltid varit de absolut största konkurrenterna när jag har spelat i Sverige och Linköping. Men efter att ha pratat med Jonas (Eidevall, tränare) och fått mer insikt i hans ledarskap och om klubben överlag kändes det som ett självklart val.”

27-åringen har skrivit på för fyra år.

Samuelsson har haft flera skador de senaste åren och hon har precis kommit tillbaka efter en fotfraktur som hon fick i november. Sedan hon kom till Arsenal 2017 har hon bara spelat åtta matcher och endast tre från start.

Den senaste tiden har Hanna Glas spelat på högerbacksplatsen i landslaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!