LÄS MER: Lysande debut för nytillskottet.

Kim Karlsson slog till direkt med två mål i sin debut för Solfjäderstaden. Det förvånade inte Jonathan Green alls.

– 2+0, det är typiskt Kim, betydligt vanligare än 0+2, säger Jonathan Green och skrattar.

Artikelbild

Green bildade tillsammans med Kim Karlsson och Victor Wall en kedja som sprutade in poäng för Vimmerby i division 2 Småland. Jonathan beskriver Kim Karlsson som spelare med följande ord:

– Det är en skarpskytt. Han är fantastiskt duktig på att göra mål och gjorde de flesta målen för oss i Vimmerby. Det är inte många lägen han missar, säger Green.

Det där understryks av Kim Karlssons facit på 130 mål under de fyra senaste säsongerna med Vimmerby.

– Kim kommer att bli viktig för Solfjädern i racet om seriesegern. Det behövs målskyttar för att gå hela vägen, och det är Solfjädern verkligen fått in.

LÄS MER: De värvar poängkung.

Hur tror du att Kim tar sin an utmaningen i sin nya klubb?

– Han kommer att gå max. Kim gör ingenting halvdant, han vill inte spela om han inte känner att han kan tillföra. Jag tror att fokus för honom först och främst efter flytten till Linköping var att komma in i allt socialt och med jobbet. Nu när det är på plats, så är han redo för att satsa helhjärtat innebandyn igen. Han har väl hållit igång i Korpen innan, bara för att han älskar innebandy.

Vimmerby gör en godkänd säsong i sin serie och ligger sexa. Att nå uppflyttning – vilket klubben har nosat på tidigare – blir dock oerhört svårlöst.

Kim Karlsson är saknad hos smålänningarna.

– Jag, Kim och Wall hittade varandra snabbt, det flöt alltid på. Jag och Wall gör visserligen fortfarande våra poäng, men även om tredjelänken gör det bra nu också, så är det svårt att ersätta Kim. Vi har bytt en del spelare på den positionen, säger Jonathan Green.