Folktätt på första tävlingsdagen

Folkracefestivalen 2017 har dragit igång. Och det med besked. Redan på första tävlingsdagen hade en mängd åskådare letat sig till platsen för att följa biltävlingarna.

19 juli 2017 15:43

Den 36:e upplagan av Folkracefestivalen drog igång under onsdagsförmiddagen. Från arrangörshåll är förhoppningen att mellan 5000-7000 åskådare ska betala inträde till evenemanget.

Två stycken killar som var på plats under första tävlingsdagen var 14-åringarna Linus Nordström, från Borensberg, och Oskar Petersson, från Ljungsbro.

– Det är lite av en tradition att åka hit. De flesta i min släkt kör själva, säger Oskar Petersson.

Vad är charmen med detta skulle ni säga?

– Gemenskapen. Och att alla hjälps åt. Men även stämningen runt omkring. Höjdpunkten är när kompisar och vänner kör på banan, säger Linus Nordström.

Far och son Granback, Mathias och Anton, hade åkt hela vägen från Oskarshamn för att titta på de sladdande skrotbilarna.

– Båda vi två är folkraceförare i grunden. Men nu är vi bara här som publik. Vi har tänkt vara här från onsdag till fredag, säger Mathias Granback.

Linköpingsborna Susanna Olausson, Maria Olausson och Cecilia Annell hade tagit sig till Dunteberget för att heja på förarna från klubben Ljungsbro MK.

– Vi kommer att vara här varje dag under veckan. Man kan säga att vi kommer att bo här nästan, säger Cecilia Annell och skrattar.

– Tjusningen med detta är själva stämningen och att man skrika och gapa så mycket man orkar, tillägger Susanna Olausson.

– Sedan kan man alltid hitta någon i varje lopp att heja på. Även fast man kanske inte ens känner personen, menar Maria Olausson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Oliver Beckman