Flyttas upp för att täcka upp i LFC

Fortfarande ingen ny målvakt klar för Linköpings FC. Tills vidare flyttas Clara Ekstrand upp från F19-laget i A-truppen.

25 maj 2018 21:25

– Vi ska ha in en målvakt utifrån, men än så länge har vi ingenting klart. Clara är jätteduktig och kommer att vara med och träna med oss en hel del framöver, säger Henrik Jensen, tränaren.

När LFC, efterlängtat efter den oväntat svaga allsvenska starten, slog Hammarby med 2–1 i torsdags var det sista matchen med gänget för gravida målvakten Hilda Carlén, som nu lägger av för säsongen.

Så här långt har inte jakten efter en ersättare givit något resultat. För att kunna plocka in någon redan nu krävs att spelaren i fråga är kontraktslös eller kan betraktas som amatör. Annars måste det väntas tills transferfönstret öppnar senare i sommar.

– Matilda (Haglund) har gjort det bra i två matcher nu och vi är jättenöjda med henne. Men det är självklart att vi behöver komplettera där, säger Jensen.

LFC möter serieledande Piteå nästa fredag – och sedan väntar allsvenskt speluppehåll i två och en halv vecka.

– Det gör att vi har lite mer tid på oss. Vi ska inte ha in någon bara för att utan det ska kännas rätt både för oss och för spelaren. Det finns olika möjligheter, men marknaden är helt klart begränsad, säger tränaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!