Flera utländska deltagare i Sya

I helgen försökte 326 skidåkare skaffa sig så bra förutsättningar som möjligt inför Vasaloppet och TjejVasan. Seedningsloppet XL-Bygg Slingan anordnades av Sya SK.

12 februari 2017 20:33

Arrangemanget krävde dock sitt förhandsarbete av tappra själar.

– Då Kung Bore inte har kommit med någon natursnö i år har det krävts mycket ideella insatser för att spruta snö på nätterna och att köra ut konstsnö, säger tävlingsledaren Lars Grennberger.

Det arbetet gav ett dubbelspår på fyra kilometer, som de allra flesta åkarna verkade nöjda med.

Bland deltagarna fanns både elit och motionär, gammal som ung från både närområdet och nationellt, men även från Norge, Danmark och Island.

Bland de som stack ut fanns en lokal åkare från Sya Skidklubb, på 20 kilometer.

– Kristina Axelsson var på juniorlandslagsuppdrag förra helgen och nu på hemmaplan vann hon sin klass med närmare 20 minuter, säger Grennberger.

Bästa dam på 40 km var Jenny Sandh IK NocOut.se och på herrar 40 km knep Sya Skidklubb de tre första platserna genom Emil Lundborg, Henrik Albertsson och Tomas Hagström.

– Nu ser åkarna med spänning fram emot om de åkt så fort att de får ett bättre startled i Vasaloppet eller TjejVasan. På onsdag får de svaret, då publicerar Vasaloppet sina seedningstabeller. Annars får de ta chansen i Handelsbanken Vreta Ski Maraton som körs på Vretaslingan nästa lördag, säger Lars Grennberger.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
John Senewiratne