Fick sista ordet i Linköpingsderbyt

Ledbergs Marcus Johansson, 32, sänkte sin tidigare klubb i Linköpingsderbyt med sina två mål och en assist. Därmed tar han också stora kliv uppåt i poängligan efter 6–4-segern.

12 december 2018 22:12

Det var Linköping FBC som hade greppet om första perioden, men trots det stod det bara 1–1 inför den andra.

– Linköping är riktigt bra och det bäst spelande laget i den här serien – i alla fall sett över de matcherna jag har spelat. Det märks att de har bra skolade grabbar i laget med mycket talang och bra fart. Vår målvakt var riktigt bra och räddade oss i första perioden. Linköping borde inte varit nöjd med 1–1 där, men vi var i alla fall väldigt glada över det, säger Marcus Johansson och ler.

FBC gick upp i en 3–1-ledning, men seden blev det åka av från Ledbergs håll. Den derbykänslan som saknas i början av matchen växte sig allt starkare. Det gjorde också att FBC började fokusera på fel saker och hamnade ur balans medan Ledberg ryckte upp sig och fick in bollarna i mål.

– Inför tredje kände vi oss starka och gick ner på två femmor. Vi pumpade på och fick ett psykologiskt mål. Linköping är ett ungt lag och det är för sig vi också – trots att vi har några gamlingar i laget med rutin, säger Johansson skrattandes och fortsätter:

– Men det spelar roll i tighta matcher som den här – att man kan gå in och knyta ihop säcken.

Det var också Marcus Johansson som klev fram när det behövdes som mest. När matchen fortfarande stod och vägde satte han både 3–5 och 3–6. FBC:s Emil Lögdberg Fredriksson tryckte in ett tröstande 4–6-mål i slutminuterna, men matchen var redan avgjord.

– De lyckades få mig riktigt irriterad och jag vår på gränsen ett par gånger. Det var skönt att jag kunde vände det till något positivt i sista perioden och utnyttja den energin till att få sista ordet med att göra två mål. Sedan blir det lite spännande när de har stolpe ut i slutet – innebandy går snabbt, säger Johansson.

På endast sju spelade matcher har nu Johansson gjort 16 mål och sju assist vilket gör att han tar klivet upp till en tredjeplats i poängligan. Han ligger därmed en poäng bakom lagkamraten Dennis Svensson som spelat ihop 24 poäng på elva spelade matcher.

– I början var det inget jag tänkte på men nu har jag fått ett bra flyt i de sista fyra matcherna. Det har trillat in ganska mycket poäng och då blir det lättare att spela med ett större självförtroende.

I det förra derbyt som spelades i den andra omgången blev det förlust för Ledberg med 3–4. På grund av segern står det nu 1–1 i derbymatcher och lagen ligger också på samma poäng i tabellen, men där Ledberg nu kniper sjundeplatsen på bättre målskillnad.

– Jag sa det till grabbarna innan jag klev in här att här inne vill jag inte förlora. Det får kosta vad fan det vill. Nu lämnar vi bottenträsket och siktar uppåt. Det känns jäkligt skönt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi