Fem raka – klart att RP blir kvar

Kontraktet säkrat – och nu siktar RP uppåt. "Det är inte så mycket som krävs för att vi ska nosa på en kvalplats", sa Patrik Olsson, tränaren.

10 mars 2018 17:00

Det var en på olika sätt tuff höst för Linköpingslaget i allsvenska handbollen, men våren (eller rättare sagt vintern) har varit betydligt vassare. Lördagens 34–26 i bortamötet med Tyresö betydde femte raka segern – och betyder att RP blir kvar i näst högsta serien.

Rent teoretiskt är det i skrivande stund inte hundraprocentigt, men i praktiken kan nu på allvar planeras för en allsvensk fortsättning.

– Innan det är helt klart vill jag inte säga för mycket, men enormt skönt att slippa "måste-matcher" in i slutet. Vi har verkligen lyft försvars- och målvaktsspelet och det är en viktig förklaring. Sedan vill jag tro att vi tränat bra och att det ger utdelning över tid, sa Patrik Olsson.

Gissa om han var belåten – och redan med en del tankar på framtiden.

– Säg att vi får in ytterligare två riktigt bra spelare. . . det är inte så mycket som krävs för att vi ska vara med och nosa på en kvalplats. Vi har börjat att titta på det och det känns som att det kan bli bra. Det verkar också som i stort sett alla spelare vill vara kvar, sa Olsson.

Mot Tyresö var det hyfsat jämnt i 40 minuter, men efter det full RP-kontroll. Defensiven blev allt vassare och framåt drog Philip Claudius det tunga lasset med inte mindre än åtta mål.

– Stor eloge till hela laget. Både Niklas (Varvne) och Calle (Andersson) har försvunnit under säsongen och ändå har vi fått ihop det så bra. Det tycker jag är starkt, sa Patrik Olsson.

Patrik Tosteberg, Jesper Flink och Gabriel Lundqvist svarade för fyra mål vardera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten