Favoriten höll för trycket och vann

Han var favorit att ta hem totalsegern i rallytävlingen i Falerumsbacken. Linköpings MS Joakim Längberg höll för trycket och bärgade segern.

11 juni 2017 09:31

– Jag gjorde tre jämna åk, det skiljde fyra tiondelar mellan bästa och sämsta tiden. Jag är nöjd, det funkade bra, säger Linköpingsföraren efter vinst i både sin klass och i totalen.

Rallytävlingen Falerumsbacken är den fjärde deltävlingen i RS-serien i Östergötland och arrangeras av Åtvidabergs MK. Förarna åker en slinga på 1200 meter tre gånger var och den med bäst tid sett över tre åk vinner. Det tävlas i många olika klasser.

När vi pratade med arrangörerna inför tävlingen hade de Joakim Längberg som tydlig favorit till totalsegern, ett favoritskap han var medveten om.

– Ja, jag var visst tydligen favorit.

Och du pallade för trycket..

– Ja, jag gjorde ju det. Haha.

– Det var en rolig tävling, ett bra evenemang, fortsätter Längberg.

Han berättar att hans nästa insats i rallybilen är slottssprinten i juli, så nu väntar några veckors uppehåll för segraren i Falerum.

Linköpingsföraren var dock inte den enda vinnaren i Falerum. Som sagt så tävlades det i flera olika klasser, indelade efter nivå på förare och bil. Åtvidabergs MK:s Lukas Kindgren vann sin klass tre tiondelar före pappa Peo.

– Det är alltid skönt att slå farsan, nu kan han inte skylla på bilen heller för idag körde vi samma bil, säger Lukas lite spydigt.

Nae, då har han ju inget att skylla på.

– Precis, det brukar han göra annars när han får stryk.

19-årige Lukas Kindgren beskrivs av sin klubb som en lovande ung kille och han berättar själv att han siktar på att någon gång vara med i SM.

– En sån satsning kostar ju en del, men någon gång hoppas jag göra en SM-start, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Rimstedt