Fasth vann igen på hemmabana

Historien upprepade sig i Jordsprätteträffen. Linköpings MS Linus Fasth vann i huvudklassen och tog fjärde raka segern.

Tobias Engström från Åsätra i Norrtälje åkte motionsklass. Han gillar tävlingsformen i Jordsprätteträffen.

Tobias Engström från Åsätra i Norrtälje åkte motionsklass. Han gillar tävlingsformen i Jordsprätteträffen.

Foto: Jens Bollius

ENDURO2019-05-30 20:00

– Jag hade inte åkt om det varit lerigt och regnigt. Då hade det varit för mycket att göra till SM. Men nu gick det bra, kul att få visa upp sig på hemmaplan, säger Linus Fasth.

Det blåste kraftigt över östgötaslätten söder om Linköping och när det var endurotävling körde det upp ett stort dammmoln över hela Linköpings motorstadion. 478 åkare körde så det rök.

Linus Fasth tog sin träningscykel och kom till start i huvudklassen. Det var lite stelt i fjädringen, men Fasth vann ändå med två minuters marginal före Kim Nilsson från Uppsala.

– Det har gått jättebra, säger 28-åringen efter de sju delproven.

LMS andra SM-stjärna Hanna Berzelius valde att avstå Jordsprätteträffen för att jobba. På fredagsmorgonen åker både hon och Linus Fasth till Östhammar för att köra i helgens SM. Fasth missade SM-guldet med en poäng 2017. Nu jagar han medalj efter att ha varit skadad mycket under fjolåret.

– Topp tre är rimligt, säger han.

En annan vinnare i hemmaklubben LMS i Jordsprätteträffen var 23-årige Casper Lindholm i juniorklassen. Det är sista säsongen han är junior nu och det var första gången han testade den här endurotävlingen. Annars är det mest motocross som gäller.

– Enduro är skitkul, får se vart det leder nånstans, säger Casper som själv åker på cross-SM i Uddevalla i helgen.

– Topp tio siktar jag på, säger han.

Tobias Engström från Åsätra i Norrtälje var en av åkarna i motionsklassen upp till 35 år. Han har varit på Sviestad sex gånger tidigare och gillar den annorlunda tävlingsformen.

– Det finns inte så många tävlingar av den här sorten med de här specialproven. Jag gillar när det är flera korta prov på samma ställe, berättar Engström när han packade in sin cykel i skåpbilen efter fullgjort dagsverke.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om