I helgen träffade vid dem på Dala-dubbeln i Falun, en orienteringstävling enbart för ungdomar med en speciell atmosfär.
Tävlingen samlade 1 500 ungdomar och Amanda och Caroline från Björkfors GoIF var med för första gången.
De fick åka med Linköpings OK:s buss. Det fick också ungdomarna från Roxen.
Amanda bor i Rimforsa, Caroline i en liten by utanför Björkfors.
På lördagens kortdistansstafett kom de 37:a, på söndagens patrulltävling över lång distans blev de 55:a, och i sammandraget för de två tävlingsdagarna hamnade de på 47:e plats bland 88 startande tvåmannalag i klassen D16. Det var de nöjda med.
-- Vi gjorde ett lite onödigt vägval till en kontroll i dag, men annars har det gått bra, tyckte Amanda efter målgången på söndagen.
Amanda och Caroline befinner sig i en känslig ålder för orienteringsavhopp. Ungdomsklasserna är som störst i 13--14-årsåldern, sedan börjar deltagarantalet avta för varje ny tvåårsklass.
Amanda och Caroline har dock inga tankar på att lägga av.
-- Det är så mycket kul och så mycket kompisar, tycker Amanda.
-- Det är roligt när man känner att man blir bättre och bättre och klarar allt svårare banor, säger Caroline.
Båda började orientera när det var elva eller tolv år.
Caroline tror att många ungdomar slutar med orientering när de kommit upp i tonåren för att de helt enkelt får mindre tid för idrott
-- Går man på gymnasiet kommer man hem senare och det blir mer läxor. Det verkar som att en del som håller på mer flera sporter slutar med orientering, när de får mindre tid, men jag tycker orientering är att föredra. De verkar ha mer press på sig i lagidrotter, de måste alltid ställa upp för laget. Här är det upp till en själv hur mans satsar och vilka tävlingar man anmäler sig till.
För Amanda blev ett speciellt konfirmandläger för orienterare, som hölls i Boxholm i somras, en kick. Hon fick mycket kompisar där från andra klubbar, inte minst Linköpings OK, och i höst har hon dessutom tränat med Lok en gång i veckan.
Hon har tekniktränat med Lok och löptränat med Björkfors.
Kan klubbarna göra något för att behålla tonåringarna i orienteringsskogarna. Amanda och Caroline står inte utan åsikter.
-- Ungdomar behöver väldigt mycket uppmuntran, fastslår Amanda på en gång.
Hon menar att det får inte blir för mycket av att "Du måste göra det och det". Ungdomarna behöver i stället höra att de gjort något bra.
Caroline håller fullständigt med. Hon menar att det säkert är pest att ständigt få höra "varför sprang du inte så istället?"
-- Men i Björkfors tycker jag det är bra. Våra ledare är bra på uppmuntran och ingen har någon press på sig. Det är skönt. Vi orienterar för att vi tycket det är kul.
"Våra ledare" heter enligt Caroline Lennart Pettersson och Kjell Holm.
Anders Tostegård, ungdomsledare i Lok, säger till Corren att man från Lok:s sida gjort väldigt klart för Amanda Wassberger att hon är välkommen att träna med klubben utan att känna någon som helst press på sig att byta klubb.
-- Det är viktigt att de finns, Björkfors och de andra småklubbarna, och att inte allt koncentreras på en enda klubb. Men vi kan med våra större resurser dela med oss av till exempel teknikträningspass för ungdomar från mindre klubbar som är intresserade.
Lok har lyckats behålla sina ungdomar upp i tonåren i mycket hög grad. Framför allt finns det ett stort tjejgäng som hållit ihop ända sedan de var små och som i dag är juniorer.
Två av dem, Linnea Kjell och Fredrika Vångell, sprang strålande på Dala-dubbeln och kom sammanlagt trea i D 20.
En lika fin placering blev det i sammandraget för Johan Lindberg, Boxholm-Mjölby OL som sprang ihop med Olle Kalered, Skogspojkarnas OK, Söderköping, i H 14, där över hundra lag deltog.