Falck bra mot gamla laget

Linköping VC vann förövningen mot Sollentuna – inom kort möts lagen igen. I SM-slutspelet.

2 mars 2019 20:14

– Bra att ta en seger med tanke på det. Minst två poäng mot Lund i nästa match och vi får dessutom garanterad hemmaplansfördel. Det siktar vi på, sa Mathias Gustafsson, tränaren.

LVC vann med 3–0 (26–24, 28–26, 25–17) i det som kallas för play in-serien och svarade för en stark insats. Många spelare gavs speltid och höll sig på en hög nivå under hela matchen, medan hemmalaget gick ned sig i tredje set.

Dessförinnan var det jämnt och lagen följdes åt i poängprotokollet. Men det när det skulle avgöras och gällde som mest så var det LVC som var bäst.

Det betyder stora chanser att ta hand om förstaplatsen i fortsättningsserien. Att åttondelsfinal mot Sollentuna väntar var klart sedan innan. Seger där och LVC spelar SM-kvart mot troligen Hylte eller Lindesberg.

– Jag var skeptisk till det här upplägget och är det fortfarande. Men ska man hitta något positivt kan det vara att slutspelskänslan infinner sig lite tidigare, sa Mathias Gustafsson.

15-åriga talangen Annie Zetterqvist fick chansen i förra matchen, gjorde det bra då – och minst lika bra nu med elva poäng på kontot.

– Annie visade verkligen att det inte var någon engångsföreteelse senast, sa tränaren.

Bästa poängplockare: Isabelle Falck på 18 mot sitt gamla lag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten