– Jag körde första deltävlingen i EM i helgen som gick, i Italien, och det gick bra. Jag var tvåa första dagen och trea den andra.
Efter 230 mil i buss från Italien var hon sent på måndagskvällen hemma i Linköping igen. Till helgen drar nästa stora tävlingsserie, SM, igång.
– Hem och tvätta cyklar och förbereda allt, sen drar vi iväg igen.
Hanna berättar att EM är hennes stora mål för säsongen. Där var hon tvåa i fjol och har siktet inställt på guld.
– Jag vet att jag kan vinna om säsongen flyter på. Jag ligger tvåa totalt efter en snabb finska och det kommer nog bli en tuff fajt oss emellan under säsongen.
I SM har hon tagit guldet de tre senaste säsongerna och är en given favorit i år igen.
– Om jag håller min fart och får vara hel alla tävlingar ska jag vinna. Men i enduro kan allt hända, man kan inte ta ut något i förskott.
En tidigare målsättning var att ta sig ut på VM-serien, men i år har mästerskapet genomgått en stor förändring.
– Tidigare var det flera deltävlingar, men i år är det bara en tävling i Tyskland i höst. Jag tror att det var för få som åkte serien så nu gjorde man en förändring för att få ett större startfält. Jag tror att jag kommer åka dit om den tävlingen inte krockar med något annat.
Utöver SM, EM och eventuellt ett VM kommer Hanna även att satsa på de så kallade "Klassikerloppen". Det är hemmatävlingen Stångebroslaget samt Ränneslättsloppet och Gotland Grand national.
Just de loppen, Klassikern, blir Linus Fasths stora mål den kommande säsongen. Han går ifrån en SM-satsning lite grann och vill inrikta sig på mer uthållighetslopp.
– Jag tycker att SM blivit lite trist, faktiskt. Det är ganska lite publik och statusen har sänkts en hel del. När du pratar om de här långa loppen så är det de som folk känner igen, tillsammans med Novemberkåsan. Det är betydligt större folkfester och roligare för oss som tävlar. Sen kommer jag köra en del SM-tävlingar ändå, men premiären i Hässleholm i helgen tar jag mest som bra träning.
Han fortsätter:
– Jag tror kanske att jag är lite bättre när det gäller att hålla igång länge, drygt tre timmar. I SM-tävlingarna, som består av korta prov, har jag alltid varit starkast på slutet och då är det ofta för sent. Jag har tappat lite för mycket i början för att ha en chans att komma ikapp och förbi.
Efter några säsonger med sjukdomar och skador har Linus nu fått en hel vinter med bra träning.
– Jag har inte varit sjuk en enda gång och kunnat köra precis så mycket som jag har velat. Jag har legat runt 15-20 timmar i veckan och känner mig väldigt stark och uthållig. Sen får vi se hur långt det räcker mot de andra.
Han har också börjat snegla mot en europeisk serie som just startat. Den heter World Enduro Super Series (WESS) och innehåller sju tävlingar i Europa. Bland annat ingår Gotland Grand National i slutet av oktober.
– I år gick det inte att komma med. Det var lite som Vasaloppet att platserna tog slut på några minuter. Men den känns väldigt spännande, det är en blandning mellan klassisk enduro och några mer extrema varianter som jag känner är lockande. Nästa år kanske.
En liten kul detalj till sist. Linus och Hanna har nämligen helt olika sätt att förbereda sig på inför en SM-tävling.
– Jag går alla sträckor innan. Det brukar ta en hel dag, men jag vill veta hur det ser ut innan jag åker ut.
Linus:
– Det tar för mycket energi att bara knalla en hel dag. Tvärtom kan jag ibland tycka att det blir värre om man går och tittar. Ett hinder kan se svårt ut när man går, men är jättelätt när du kommer i hög fart på cykeln. Men jag ska erkänna, nån gång kan jag gå ut och titta, om jag vet att det är något extra svårt som man bör titta på hur man ska lösa.