"Känns som att det var på tiden"

EM-segern var redan säkrad – då gjorde det inte så mycket att Hanna Berzelius avslutade med en vådlig vurpa.

Hanna Berzelius.

Hanna Berzelius.

Foto: Privat

Enduro2019-09-08 15:41

Bäst i Sverige har hon varit ganska länge – och nu är Hanna Berzelius också bäst i Europa. 22-åriga endurostjärnan från Linköping kom tvåa i EM-sammandraget i fjol, men redan efter två av tre dagars tävlande i sista deltävlingen i finska Heinola var förstaplatsen säkrad den här gången.

– Jag är otroligt glad och stolt över mig själv. Jag kände verkligen att det var min tur i år. Helt fantastiskt att ha varit etta, fyra, etta och etta under tävlingshelgerna, sa hon.

Lycklig så klart – men framförallt lättad över att ha försvarat den totalledning som hon haft under hela säsongen.

Efter lördagens övertygande seger var differensen till tvåan Neive Holmes från Storbritannien till 21 poäng och därmed avgjort inför söndagens avslutande motocrossprov.

Där blev det ändå dramatiskt.

Hanna Berzelius gjorde en vådlig vurpa på sista varvet, kunde inte ta sig i mål och var mycket besviken över att få en nolla i protokollet i sista EM-heatet för säsongen. Då visade det sig att det blivit en arrangörsmiss och att förarna hade kört tio varv i stället för förutbestämda nio, vilket innebar att sista varvet ströks.

Därmed slutade Berzelius femma efter en mindre vurpa i början av heatet.

– Jag har kört EM i fem år nu och har två silver sedan tidigare. Nu har jag tagit både EM- och SM-guld i år, sa hon belåtet.

Lägg därtill att det också blev guld i lagtävlingen – med sällskap av två östgötatjejer på prispallen. Systrarna Reimander från Vikbolandet hamnade också högt upp i den individuella resultatlistan med storasyster Martina som trea.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!