– Jag längtar verkligen efter att få tävla nu. Men det blir att man får ta det för vad det är när det inte är någon publik, säger Berzelius inför helgens SM-tävlingar i Skövde.
Det blir de första på mer än ett halvår för den 23-åriga LMS-föraren som ifjol vann EM-guld, SM-guld, Stångebroslaget, Gotland Grand National och Novemberkåsan. Men uppehållet har inte bara varit av ondo.
– Motivationen och glädjen till sporten har nog faktiskt ökat. Jag har haft stora problem med nervositet innan som bland annat gjort mig stel som förare. Nu har jag kunnat släppa tävlingsnervositeten och pressen från mig själv kring att jag borde vinna och istället kunnat jobba mer med det mentala och mer köra för att det är kul. Det har gett en liten annan inriktning och det gör mig mer förberedd nu när det äntligen blir tävling, beskriver Berzelius.
Ihop med en mental coach har det som tidigare varit en gnagande nervositet nu vänts till något positivt.
– Vi har vänt nervositet till nyfikenhet. Så nu till SM ser jag det som att det ska bli kul att se var jag står mig, jag har ju ingen aning efter ett såhär långt tävlingsuppehåll. Normalt sett tävlar vi från mars till slutet av oktober, nästan hela året. I år har det inte varit någonting.
För att ha uppe tävlingskänslan har Berzelius, tillsammans med klubbkompisarna i LMS hittat på egna moment, moment där klockan fått styra mycket.
– Vi har kört väldigt mycket på tid. Så fort det kommer fram en klocka blir det att man pushar sig lite extra och det blir det närmsta tävlingskänslan det gått att komma.
SM-tävlingarna nu till helgen innebar, likt alla andra sporter, strikta restriktioner. Det blir långt ifrån de folkfester som oftast associeras med de stora endurotävlingarna.
– Det brukar vara uppemot femhundra tävlande på SM, och så alla familjer. Men nu blir det stängd depå och vi får bara ha med oss max en person per förare. Det är bra att de gör det såklart men det blir väldigt annorlunda.
Trots att Berzelius är på den absoluta världstoppen är enduro ingen lukrativ sport utan det krävs ekonomiska uppoffringar för att köra på den högsta nivån.
– Vi har sponsorer och så mitt Team Husqvarna som stöttar men mina största sponsorer är nog mina föräldrar. Jag jobbar på XXL och det går till satsningen.
– Men jag tycker det är ganska skönt att få jobba och få tänka på något annat, avslutar Berzelius.