”En av de bästa tränare jag haft”

Kosovare Asllani hyllar tillfällige LFC-tränaren Henrik Jensen. ”En av de bästa tränare jag haft”, säger landslagsstjärnan.

27 juni 2018 12:00

Två matcher kvar av vårsäsongen för Linköpings FC i allsvenska fotbollen. Två matcher kvar som ansvarig för Henrik Jensen innan han återvänder till Danmark för ett jobb i danska mästarklubbens Midtjyllands akademi. Två matcher – mot Kalmar och Eskilstuna – kvar innan LFC måste byta tränare.

Igen.

– Det är bara synd att han inte blir kvar. Men det är så läget är, säger Kosovare Asllani.

Och fortsätter att prisa tränaren som tog över när Marcus Walfridsson fick lämna efter den oväntat svaga upptakten på säsongen.

– Jag hoppas att vinsten mot Rosengård (2–1 i Malmö i måndags) kan vara vändningen för oss. Det har tagit sin tid att sätta spelsättet, men Henrik har verkligen varit enormt viktig för att vi ska hitta tillbaka till det sätt som vi vill spela.

– Det är tråkigt att han lämnar, det måste jag säga. Jag tycker att han varit en ”perfect match” för oss. En otroligt bra tränare, troligen en av de bästa som jag har haft i min karriär. Jag tror inte riktigt att han förstår hur bra han är, säger Kosovare Asllani.

Arbetet med att hitta en ny tränare har varit i gång under ett antal veckor, men Linköpings FC är ännu inte i mål där. Marknaden med lediga alternativ är förstås också begränsad så här års.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!