Måste hitta svar på de här frågorna

Per Bergsten om fem svenska frågor att fundera på inför EM-kvartsfinalen på lördag.

Foto:

EM2017-07-28 11:17

1) Hur ska anfallet formeras? Med Pia Sundhage som förbundskapten startar ALLTID Lotta Schelin. Det vet vi. Nu är Stina Blackstenius också given. . . men varför inte ge Fridolina Rolfö chansen och placera Schelin till höger?

2) Vad finns för plan B om så skulle behövas? Inte på över två år har det blivit seger i en match där vi inte gjort första målet. Räkna med ett relativt lågt stående Sverige från start för att stå emot en förmodad anstormning.

3) Hur få stopp på den starka offensiven? Som Lilie Persson, assisterande kaptenen, uttryckte det på torsdagens pressträff: ”Deras fyra offensiva spelare är fantastiskt skickliga. För oss handlar det om att hantera de fyra och att straffa de fyra längst bak”.

4) Vem ska spela vänsterback? Magdalena Eriksson hade ingen bra match i mitten senast, men har tidigare visat att hennes vänsterfot behövs. Eller är det så att Jonna Anderssons större löpstyrka krävs mot Nederländerna?

5) Hur utnyttja att tiden talar för Sverige? Så här långt har Nederländerna oftast kroknat efter runt en timme. Så det är viktigt med tålamod. Sverige känns fysiskt starkare och det går som bekant utmärkt att vinna på straffar också…

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!