Eldh: "Nu är man bara besviken"

1–0 i matcher blev helt plötsligt ett 1–2-underläge för Linköpings VC i åttondelen mot Sollentuna. "Jag hoppas och tror att det här kommer stärka oss", säger LVC:s vänsterspiker Karin Eldh.

24 mars 2019 15:34

Karin Eldh var en i trion som värvades från Riksidrottsgymnasiet i Falköping till LVC inför säsongen. Nu har hon varit med och tagit laget till åttondelsfinal, men är inte nöjd där. Därför var besvikelsen extra stor när de förlorade med 1–3 under söndagen mot Sollentuna – och därmed ligger under med 1–2 i matcher.

– Vi inleder bra men efter det steppar de upp och vi hänger inte med. När de spelar upp sig stannar vi kvar på samma nivå och börjar göra onödiga misstag. Vi hade säkert tio servar som vi slog ut i sista set. Det är jätteonödiga grejer som inte får hända i det här läget. Och speciellt inte i en åttondelsfinal i SM-slutspelet, säger Eldh.

Det känns som Sollentuna tog över energin från er som ni hade i början.

– Ja, vi brukar vara det laget som oavsett vad brukar peppa varandra. Vi brukar vara högljudda och glada. Jag tror att vi blev stressade när det gick emot oss samtidigt som vi vet att det är så mycket som står på spel, säger Eldh.

Det var en mental låsning som visades upp av LVC i Sporthallen. I lägen där de brukar vara bra på att höja energin och vinna det mentala spelet såg de istället nervösa ut och hade dålig kommunikation. Men Eldh har inte givit upp efter bottennappet.

– Vi kommer att bli taggade av det här. Antingen så vinner vi eller så åker vi ut. Jag hoppas och tror att det här kommer stärka oss. Det hade dock varit så mycket skönare att leda med 2–1 i matcher istället för att ligga under, säger hon.

Redan på tisdag är nästa match på bortaplan. Förutsättningarna är solklara: vinna och eller försvinna.

– Vi måste slå förbi deras block bättre och steppa upp försvaret på kanterna, säger Eldh och suckar innan hon fortsätter:

– Nu är man bara besviken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa