Egnell på knä – mot sitt gamla lag

Adam Egnell blev en förlorare mot sitt gamla lag. "Speciell match, men trist att vi inte gjorde det bättre", sa Motalakillen.

23 februari 2019 15:52

Ja, division 2-laget Motala AIF såg till att ge division 1-laget Åtvidabergs FF:s säsongens första förlust. Det blev 0–2 (0–1) i lördagens träningsmöte och det var inte alls oförtjänt.

– Vi kom inte alls upp i den nivå som vi vill och ska vara på, sa Adam Egnell.

Det blev alltså ingen vidare återträff. Ungdomslandslagsmeriterade och spelskicklige 20-åringen kommer från Borens IK från början, men har fostrats i Maifs akademi och A-lag. Nu har han tagit klivet till Kopparvallen för att ta en ordinarie plats på ÅFF:s mittfält i division 1.

Så är det tänkt.

Lördagsinsatsen?

Nja, ungefär som hela lagets.

Kan betydligt mer.

– Vi och jag hade svårt att riktigt komma loss centralt. Annars känns det bra. Vi har tränat hårt och det är inget fel på formen, även om det kanske såg så ut, sa Egnell och log snett.

Hur var det att möta sitt gamla lag?

– Klart att det var speciellt. Jag har många kompisar där och såg verkligen fram emot matchen. Så det var trist att vi inte gjorde det bättre.

Han har tre säsonger i Maifs A-lag bakom sig, men tvekade inte att ta steget vidare när ÅFF hörde av sig. Nu bor han också i lägenhet i Åtvidaberg och trivs bra.

– Jag vill ta nästa kliv och då kändes det här som helt rätt lösning. Det gör det fortfarande. Jag hoppas och tror att jag kan utvecklas här, sa Adam Egnell.

Första målet kom tidigt när Eldin Lugonja avslutade en snabb och snygg omställning med att rulla bollen i öppet mål. Med i förspelet: sena nyförvärvet Andre Rako som garanterat kommer att göra mycket nytta efter återkomsten till Maif.

ÅFF – med del tung frånvaro på grund av skador och med gott om byten redan i paus – fick jaga, men särskilt många heta chanser blev det inte efter en insats som egentligen bara kan bli bättre. Närmast var pigge juniorforwarden Teodor Skarp som fick fritt läge i straffområdet i andra halvlek.

I stället satte Edon Silka andra bortamålet strax före slutet. Maif – där Felipe Reidler de Morais från Linköping City hoppade in – gjorde det bra. Kämpade hårt och höll spelet väl uppe. Ett bra besked för Christer Persson, nye tränaren.

En sak till: på ÅFF-bänken satt ett välbekant ansikte i form av Christoffer Karlsson. Mittfältsgnuggaren lade av i höstas och har inte varit med och tränat sedan dess. Men nu fanns han med igen.

– Det är en del skador som behöver täckas upp för och jag har sagt att jag kan hålla igång. Bra sätt för mig att komma igång och röra på mig lite också, sa 31-åringen, som hoppade in med dryga kvarten kvar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten