Dubbla smällar för Linköping City

Efter en strålande start på säsongen verkar det ha börjat hacka litegrann för Linköping City. Det oavgjorda resultatet, 2–2 (0–2), mot Nyköping BIS var andra raka poängtappet i division 1-fotbollen.

19 maj 2019 18:00

Den första halvleken skulle bli något av en mardröm för gästande City. Först brände Wellinton Gigante ett jätteläge i den 23:e minuten, när bollen istället studsade ut till hörna. En hörna som City inte förvaltade och till på köpet blev kontrade på när ingen tycktes jobba hem och Nyköping kom fyra mot en från mittlinjen.Enoch Adu förvaltade läget fram till 1–0 med ett välplacerat skott vid Michael Hartmanns vänstra stolpe.

Inte blev det sedan bättre av att lagkaptenen Patrik Johansson tvingades kliva av skadad ett par minuter senare. Det nya mittlåset med Alexander Fioretos och Staffan Hedbäck lyckades heller inte hålla tätt när Jason Romero rakade in 2–0-målet tio minuter innan paus.

Och som det inte vore nog där så tvingades även skyttekungen Fredrik Alm lämna planen i smärtor på tilläggstid.

Så trots att City också skapade chanser blev det inte roligare än två skador, två mål i baken – och noll mål framåt, i halvtid.

Däremot tändes City:s hopp när laget fick med sig det välbehövliga reduceringsmålet, via ett självmål, i matchminut 72.

Länge såg det dock ut som att ett pressat Nyköping skulle lyckas stå emot slutforceringen. Särskilt efter att Staffan Hedbäck bränt ett kanonläge genom att, helt fri, missa en nick från nära håll på slutet.

Men i den tredje tilläggsminuten kom alltså målet som räddade en poäng – när brassen Michael Morais var sist på bollen från nära håll.

Poängen gör att Linköping City nu ligger trea i division 1 norra. På samma poäng som tvåan Akropolis och två bakom serieledande Umeå.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer