Dragracingen på väg tillbaka till Mantorp

Dragracingen ska tillbaka till Mantorp park. Under nästa år tar ägarna ett steg på vägen med en ny tävling.

27 oktober 2017 16:15

Beskedet från länsstyrelsen om Mantorp parks miljötillstånd dröjer. Det bakbinder vd Fredrik Sjöqvist och hans personal i planerna att bygga om och förbättra anläggningen.

– Vi vet att sånt här tar tid. Vi lämnade in vår ansökan i mars och har ännu inte hört något. Vi tror på ett första besked här under hösten, men man får räkna med olika överklaganden som tar ­ytterligare tid, säger Sjöqvist.

Under 2018 är ändå förhoppningen att kunna tillgodose alla de krafter som vill ha tillbaka dragracing på hög nivå till Mantorp.

– Att köra full sträcka, 400 meter, går inte på vår bana som den är nu. Däremot kan vi köra de snabbaste klasserna på 200 meter och vår plan är att ha en sån tävling under sista helgen i juli.

En av de klasser som kan köras är Top Doorslammer, där eventuellt Mattias Wulcan från Linköping kan vara en av deltagarna.

– Vi hoppas det. Det är en väldigt snabb klass med många häftiga bilar.

Den långsiktiga planen är, förstås, att få tillbaka EM till Mantorp och tävlingar som Veidec Drag Festival och Sko Uno Festival som lockade väldigt stor publik.

– Det här är ett steg på ­vägen för att organisation och klubb ska kunna vara beredda att steppa upp sen om vi ska ta oss vidare mot större tävlingar framöver.

I övrigt ligger en hel del av evenemangen på Mantorp park redan spikade och klara för 2018. Vissa hänger fortfarande i luften, men Fredrik Sjöqvists förhoppning är att de ska vara klara inom kort.

Bland annat har STCC inte presenterat sin kalender ännu.

– Vår förhoppning är att köra finalen i STCC även 2018. Jag vet att det är mycket på gång i det mästerskapet och vi har många diskussioner med arrangören. Det borde komma definitivt besked därifrån inom kort.

Mantorp park

Klara evenemang 2018

28 april: Dotz Drift Break

5–6 maj: VårRacet

26 maj: Bimmers of Sweden

8–10 juni: Bug Run

15–17 juni: Gatebil Summer Festival

24–26 augusti: Nostalgia Racing Days

14–16 september: Gatebil Season Finale

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén