Kågered snuvad på final

Mikael Kågered från Linköping var på väg mot final i EM-tävlingen i Tyskland. Då small det.

Foto: Peter Calén

DRAGRACING2017-08-20 18:59

– Vi drog en topplockspackning och då utlöses säkerhetssystemet, fäller ut bromskärmarna och stänger av både tändning och brämslesystemet.

Då var han på väg mot mål, i semifinalen mot Jndia Erbacher, men precis före mållinjen så rullade hon förbi, trots att hennes bil också gått sönder och rullade i mål.

– Klart att det var surt. Vi var på väg mot en riktigt bra tid, det hade nog gått mot låga 3,80 om det hållit hela vägen till mållinjen. Så bra var tiderna fram tills det gick sönder.

En liten tröst i bedrövelsen var att Mikael återigen gjorde en tid under fyra sekunder, när han i kvartsfinalen körde på 3,965 sekunder.

– Det var bra. Men samtidigt får man inga extra poäng för det, det är segrar som räknas och jag vill ju vinna tävlingar.

Redan till kommande helg får han en ny chans när den andra svenska deltävlingen i Tierp för året avgörs. Men efter ett trögt år är chansen till guld borta för Mikael Kågered.

– Min enda chans på medalj är bronset, det är inom räckhåll. Men då måste det hålla i Tierp och gå bra där.

Stefan Gunnarsson från Mantorp, som också tävlar i Top Fuel, fanns inte på plats i Tyskland. För Jonny Lagg från Boxholm, i Top Methanol, slutade tävlingen också i semifinal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om