"Det är slut på att dricka kaffe"

Tv-experten Niklas Wikegård tror på LHC – med Bert Robertsson i båset. ”Det är slut på att dricka kaffe därnere”, säger han.

6 maj 2019 09:18

Det är på sin videoblogg på tv4.se som Niklas Wikegård – som efter många år som tränare numera är frispråkig expert på kanalens ishockeysändningar – talar ut om det nyligen avslutade slutspelet och om kommande säsong.

Han tror att finallagen Frölunda och Djurgården fortsätter att slåss i toppen, men nämner också Linköping som ett lag ”som kommer att bli bra” med Bert Robertsson som ny tränare. Men WIkegård är också kritisk till hur saker och ting har skötts tidigare i klubben.

Han säger:

-- Jag ska inte säga att det varit Country club tidigare, men nästan. Jag tror inte att man riktigt vet vad det innebär att träna riktigt, riktigt hårt. Med all respekt för Johan Hemlin, (Slavomir) Lener, (Dan) Tangnes och andra coacher som varit där genom åren så blir det något annat nu.

--Jag tror jag att mycket handlar om att få ledarstaben med Klas Östman och Johan Åkerman att ta två steg framåt. Tre steg framåt. Fystränare. Materialförvaltare. Målvaktstränare. Alla måste fram. Det är slut på att dricka kaffe därnere. Nu jävlar. Antingen kör man eller också är man inte med. Ingen tränare står i båset och tittar på. Man är med och kör, alla måste upp och det kommer Bert att säkerställa, säger Wikegård.

Det är ingen hemlighet att han gillar nye LHC-tränarens ledarskap och han säger också:

--Bert kan inte allt, men han har en formel och tillräckligt med självförtroende efter alla år i Skellefteå för att veta att det här måste till. Så Linköping kommer att bli bra.

Wikegård nämner även semifinallagen Färjestad och Luleå. Rögle likaså. Och Örebro.

--De har kanske också förutsättningar att bli bättre, men jag är inte säker på att sportchefen får ihop grejerna där. Ni ser. Det kommer som vanligt att bli ett race. Leksand blir också spännande att se. Roger Melin passar helt perfekt för ett lag som slår ur underläge, säger Niklas Wikegård.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten