"Det är klart att det inte håller"

Fredrik Nyholm spräckte sin SSL-nolla ordentligt genom sina två mål, men det räckte inte till seger. Det som istället fick ta över rampljuset var Libk:s förstafemma som inte fick spelet att lossna.

3 oktober 2018 22:21

Nykomlingarna Kalmarsund ställde upp i Sporthallen redo för att ta kampen – mot ett Libk som inte gjorde det fullt ut. Det var inte helt otippat kedjan med Kim Nilsson som dikterade spelet och gjorde det svårt för hemmalaget.

– Det är inte bara Kim (Nilsson) utan det är alla de fem som är farliga. "Mackan" (Marcus Johansson) gör väl fem poäng eller något. Hela deras femma kör över vår förstafemma något kopiöst. Jag vet inte vad jag ska säga – jag trodde inte att vår förstafemma kunde vara så dåliga. Men det gick tydligen, säger Libk-tränaren Johan Astbrant.

Vad är det egentligen som händer?

– Det studsar inte vår väg i dag. Vi har fem skott i ramen eller något sånt. Det är klart att det är en tuff förlust. Vi förlorar mot ett lag som är beredda på att vinna. Vi har en förstafemma som går 0–4 mot deras. Det är klart att det inte håller, säger Astbrant.

Även mot Kalmarsund var det ett mer försvarsorienterat Libk som syntes. Men trots det lyckades bortalaget trycka dit fem bollar i nät i fem mot fem.

– Efter att vi förlorade med 9–1 var vi tvungna att göra något. Men du ser att trots att vi spelar försvarsinriktat så gör de fem mål i fem mot fem. Det är något i vårt försvarsspel som inte klickar. Om det är att vi inte är beredda på att göra jobbet eller vad det än är. Du kan inte direkt säga att de lagen vi har mött har spelat mer offensivt. De står också och spelar av halva matchen. I slutändan handlar det om att vinna och det gör vi inte. Det är klart vi är besvikna över det, säger Astbrant.

När kedjan som ska driva Libk framåt inte gjorde det var det istället andra spelare som fick visa upp sig. Den här gången var det Fredrik Nyholm som spräckte säsongens SSL-nolla. Inte nog med det så tryckta han in ett mål till – som dock blev förgäves.

– Det är kul för min del men så länge vi inte vinner spelar det inte så stor roll, säger Nyholm och fortsätter:

– Det första målet kom när Adam (Zetterström) pressade högt och jag kom upp ensam i mitten – det var bara att skjuta. Vid det andra målet satte vi bra tryck från alla håll och jag gick in – med lite tur så studsade den i.

Varför förlorar ni matchen i dag?

– Vi sätter inte dit de lägena som vi får. I tredje saknar vi inte lägena men lyckas inte få in bollen. Att släppa in fem mål bakåt är väl inte fy skam i en innebandymatch men att sätta fyra mål framåt är inte okej med tanke på de offensiva spelarna vi har, säger Nyholm.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi