– Vi i laget, säger tränaren Mattias Sjöholm. Vi hade verkligen bestämt oss för att ge precis allt vi hade för att få med oss två poäng härifrån. Och grabbarna där inne i omklädningsrummet är så otroligt värda det här, att få slå ett riktigt bra lag här på hemmaplan och få målskyttet att släppa.

Det syntes lång väg att han var stolt över det laget presterat.

– Det här tar vi med oss in i uppehållet, en jäkla härlig känsla.

– Trots många matcher på kort tid var det en jäkla energi i laget inför matchen så jag hade på känn att vi skulle kunna göra en riktigt bra insats. De elva matcher vi gjort hittills har slitit oerhört hårt på materialet på vår tunna trupp och det är otroligt starkt gjort av gruppen.

Vad gör ni nu?

– Nu är det vila i två dagar. Alla behöver släppa bandyn några dagar, rensa skallarna och fokusera på annat.

IFK tog ledningen med 1–0, Edsbyn kvitterade. Edsbyn tog ledningen, då kvitterade IFK.

Artikelbild

| Jag tänkte läxa upp bandyfolket kring positivt tänkande. Men nu, efter skrällen mot mästarna, är det jag som ska vara positiv. Det fanns mycket att gilla mot Edsbyn, skriver Jens Bollius.

Det var då han slog till, backen som skickar iväg ungefär ett skott per match.

Elias Gillgren.

Artikelbild

– Jag hade väl en meter kvar till kortlinjen ungefär och det var bara att blunda och skjuta och hoppas på det bästa, sa han och log.

Hans mål till 3–2 fick Edsbyn att börja fundera och till och med ta timeout nån minut efteråt. Medan deras oro över att åka på andra raka förlusten växte, så höjdes IFK av framgången och fick ännu mer energi.

Artikelbild

Samtidigt som man slog om och började spela bandy på ett helt annat sätt när isen blev för svår att lira på.

– Vi hade bestämt att på en given signal så skulle vi börja spela lyror och få ner bollen långt på dem, berättar Elias Gillgren.

Artikelbild

Vem gav signalen?

– Erik (Ivarsson). Jag tror i alla fall det var det han skrek om där i mitten av halvleken, för det var ett annat sorts skrik än det vi är vana vid. Lite högre på nåt vis, sa han och log.

Artikelbild

Philip Florén satte 4–2 och när IFK sen kunde hålla undan Edsbyns motattacker och själva sätta 5–2, ja då var saken klar.

Att gästerna gjorde 5–3 spelade ingen som helst roll.

Artikelbild

För de flesta av spelarna blir det nu några dagars välbehövlig vila. Men inte för IFK:s finska trio Jussi Aaltonen, Kasperi Hirvonen och Elias Gillgren.

De ska med finska landslaget på fyrnationsturnering i Rättvik till helgen.

Artikelbild

– Det ska bli kul. Vi möter Sverige på fredag kväll, sen Norge på lördag och Ryssland på söndagsa Gillgren

Vad avgjorde idag tycker du?

Artikelbild

| Hemmaveckan med tre matcher på fem dagar slutade med seger för IFK Motala. Att slå svenska mästarna ger IFK-spelarna höga betyg.

– Vi ställde in oss på att det kunde vara både regn och blåst och allt möjligt är ute. Jag tror inte de var förberedda på det på samma sätt. Sen hade vi lite flyt för vi gjorde våra mål på rätt ställe, när det var bra is. De fick det jobbigare att gå ikapp när det inte gick att spela som de vill.