– Det har varit en dröm sedan jag började att komma med i ett stort mästerskap. Jag tror jag kommer prestera bra, säger Ricky.
Längst ner på Storgatan i Linköping ligger sportbaren The Champ. Här träffas medlemmarna i Linköpings dartklubb varje onsdag för att träna. Klubben växer så det knakar och nu snittar man över 20 deltagare på träningarna.
– När vi höll till i biljardpalatset var vi max sex stycken per gång, förhoppningen när vi kom till The Champ var att vi kanske kunde bli tio som höll på. Fantastisk uppslutning, säger Ricky Nauman.
Själv kom han i kontakt med sporten som 13-åring. Rickys styvfar hade en bekant som kastade pil och Ricky blev snabbt intresserad. Till en början blev det många pilar på en anslagstavla hemma, men ...
– ... sen såg vi att pilarna gått rakt igenom anslagstavlan och in i väggen. Då blev inte morsan glad. Så vi köpte en riktig piltavla och satte upp i mitt rum.
Efter det gick det fort. Redan året efter kom han tvåa på junior-SM och klättrade sedan snabbt uppåt i rankingen. 30 år senare sitter vi på en sportbar och pratar om det stora äventyret som väntar – VM i japanska Kobe i början på oktober. Det blir tävlingar i lag, dubbel och indivduellt.
– Vi har höga målsättningar och snackar faktiskt om guld i lag. Sverige har gått starkt framåt de senaste åren och vi har många kastare som är jämna. Även de som står precis utanför landslaget är riktigt bra, säger Ricky Nauman.
Den egna formen är god, seger i dubbel tillsammans med VM-partnern Oskar Lukasiak i internationella Swedish open för några veckor sedan lovar gott.
– Tyvärr har jag slagit i armbågen och är lite skadad, men jag tror inte det ska påverka så mycket, säger Ricky som för tillfället har gott om tid att träna.
Och mycket träning blir det.
– Ungefär fem–sex timmar om dagen. Jag försöker hålla upp nån dag i veckan, det kan bli för mycket annars. När man väl tränar så måste man hålla fokus, det går inte att slökasta och lyssna på radio, säger Ricky Nauman.
Det är inte alla av världens bästa spelare som deltar på VM. Proffstouren PDC håller sig utanför och har bildat en penningsting tour där ett förstapris på en stortävling kan uppgå till hiskeliga 400 000 pund, drygt fyra miljoner svenska kronor.
– De tio bästa i proffstouren är i en klass för sig, efter det är det ganska likvärdigt. Många av de som tävlar på VM skulle lätt kunna tävla på PDC-touren, säger Ricky Nauman.
Något du själv drömmer om?– Det har blivit att man strävar dit. Det vore häftigt att kunna livnära sig på dart.