Därför tvingas lagen dra sig ur

Boxholm-Mjölby hade ett bra samarbete, med Boxholm i ettan och Mjölby i tvåan. Men nu kommer inget av lagen till spel nästa vinter.

24 maj 2019 12:54

– Vi har haft två mycket bra och framgångsrika säsonger, inte bara sportsligt utan även ur andra perspektiv, med detta samarbete mellan klubbarna. Truppen har varit cirka 20 spelare på bägge säsongerna, plus några extra som kommit och gått. Med detta har vi någorlunda välbalanserat kunnat spela i två serier, säger ledaren Torbjörn Andersson, som fortsätter:

– Men när vi nu bett alla spelare ta ställning till nästa säsong så är det alltför många som helt bestämt alternativt med hög sannolikhet säger att de inte vill spela nästa säsong. Vi har bara 8-10 spelare som helt säkert eller med hög sannolikhet säger att de vill spela, och däribland ingen målvakt. Därmed är grunden för svag för att köra vidare.

– Jag tror, tyvärr, att de som egentligen vill spela kommer sluta för gott eller ta ett uppehåll en säsong med förhoppning att vi kan återstarta till 2020-2021, säger Torbjörn Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa