Därför måste ni värva mer, LFC

Exakt hur ser en trupp som är framtung ut?

8 januari 2019 07:00

Ungefär som den som Linköpings FC har just nu. Offensivt finns där potential så att det räcker och blir över och kommer Stina Blackstenius snart tillbaka också, och det gör hon nog, ökar sprängkraften ytterligare.

Bekymren finns åt andra hållet.

Nilla Fischer kommer i sommar, men ytterligare försvarsförstärkning måste in innan dess. LFC har ett delvis självförvållat turbulent år bakom sig, ett rejält underskott att ta hänsyn till och ska naturligtvis inte handla för pengar som inte finns. Det vore bara dumt och oansvarigt. Samtidigt går inte att bortse från att där finns ett dilemma. För att de höga målen om guld och spel i Europa ska kännas trovärdiga behöver en mittback, gärna både snabb och spelskicklig, för att ersätta Janni Arnth värvas.

Minst.

Ett av de stora bekymren i fjol var den stora skillnaden mellan startelva och ersättare och där finns fortsatt risk för något liknande. Det gör att det blir svårt att förändra och få in någon som gör skillnad. Å andra sidan ser det likadant ut nästan överallt. Av ekonomiskt framtvingade orsaker är det tydligt att de allra flesta allsvenska trupper är tunna och ytterst sårbara för skador. Att hålla så många som möjligt friska och krya kan vara en framgångsfaktor lika god som någon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!