Då kan arenan få ett nytt namn

Räkna med ett nytt namn på Linköping arena – men inte förrän till nästa år. "Det räknar jag med", säger LFC-ordföranden Paul Lindvall.

19 augusti 2019 18:30

2–1 i söndagens hemmamöte med Vittsjö var en välkommen framgång – som gör att guldsatsande Linköpings FC fortfarande finns med i striden om plats ett och två i allsvenska fotbollen.

Samtidigt är ekonomiska läget fortsatt utsatt och som vi berättat flera gånger tidigare måste ett eget kapital på 1,3 miljoner kronor byggas upp under året. Där fanns en förhoppning att redan under hösten få till en försäljning av namnet på Linköping arena och även om inte dörren är helt stängd är det högst troligt att det dröjer till 2020.

Paul Lindvall säger:

– Diskussioner förs, men jag ska inte påstå att vi är nära mål. Jag hoppas att många ska se att det finns ett stort marknadsvärde i arenan.

Ytterst är det kommunen som äger frågan och måste godkänna förändringen, vilket innebär att det också krävs en viss beslutsgång. Lindvall & Co har mandat att söka efter intressenter och de pengar som kommer in går till de klubbar som stadigt spelar på arenan, så även Linköping City och AFK Linköping i division 1 och division 2 ska ha sin del.

Allsvenska LFC har mest att vinna på en affär – och Paul Lindvall är övertygad om att den kommer att gå i lås. Kanske inte än. Men sen.

– Till nästa säsong tror jag absolut att vi har ett nytt namn på arenan. Det räknar jag med, säger han.

Förhoppningen är att skriva ett flerårigt avtal på cirka en miljon kronor per år.

– Vi har sponsorer idag som bidrar med några hundratusen kronor och då kan jag tycka att det är rimligt att arenanamnet med den exponering det ger är värt mer. Men det finns ingen summa som är skriven i sten, säger LFC-basen.

Linköping arena stod klar till EM-slutspelet 2013 och har inte hetat något annat under åren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten