Nytt deltagarrekord i Mjölnarrundan

Mjölnarrundan slog nytt rekord när den 37:e upplagan avgjordes under lördagen. "Fantastiskt roligt", menade tävlingsledaren Kenneth Sundström.

Hemmahopp. Henrik Rosenlöf gjorde ett nästintill perfekt lopp när han var först av hemmaåkarna.

Hemmahopp. Henrik Rosenlöf gjorde ett nästintill perfekt lopp när han var först av hemmaåkarna.

Foto: David Eidhammer

Cykel2017-08-19 16:15

Det populära motionsloppet Mjölnarrundan som anordnas av Mjölby Cykelklubb lockade i år fler deltagare än någonsin tidigare.

– Vi hade 160 cyklister som kom till start idag. Förra året var den siffran närmare 100 och jag kan med största säkerhet säga att det är det största antalet vi har haft i loppets 37-åriga historia, säger Sundström.

Annars var mycket sig likt med tre olika klasser över 30, 65 respektive 95 kilometer, som startar i Kvarnparken, passerar Gammalkils kyrka, Ulrika och Västra Harg innan målgången åter sker i Kvarnparken.

– Vi vill ändå trycka på att det är ett motionslopp. Visst, någon kommer alltid först i mål, men alla som tar sig runt har gjort en utmärkt prestation, fortsätter Sundström.

Och först i mål på den längsta distansen var franske Thomas Norhadian som vann i en spurtstrid mot bland andra hemmahoppet Henrik Rosenlöf.

– Vi var fem personer tillsammans in på upploppet så där och då trodde jag inte att jag skulle vinna. Det var med några meter kvar som jag märkte att jag hade krafterna att rycka, konstaterar Thomas.

Från Frankrike till Mjölnarrundan, hur kommer det sig?

– Jag är fransk medborgare men har bott i Skandinavien i fem år nu. Dels i Norge och nu i Sverige och Karlstad. Cykling är något jag gillar så jag försöker hitta ett lopp varje helg.

Nästa vecka planerar Thomas och många andra från täten att ställa upp i Roxen Runt som har starten vid Saab Arena. Återstår att se om det går lika bra då.

– Jag tror och hoppas i alla fall det, avslutar Thomas.

Tungt. De sista 30 meterna uppför längs upploppet tog på mångas krafter.
Tungt. De sista 30 meterna uppför längs upploppet tog på mångas krafter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om