Comeback i galen MHC-match

För knappt ett år sen åkte Niklas "Pajen" Perssons skridskor upp på hyllan.

17 februari 2019 20:35

Under söndagen snörade han på sig dem igen och tog på sig en Mjölby-tröja för att göra comeback på isen, om så bara för en match.

– Det var jävligt kul och jag hade jätteroligt där ute. Det tog något byte innan man kom in i det men till slut så gick det väl hyfsat. Sen spelar det ingen roll hur gammal man är, det är alltid surt att förlora. Det hade varit kul att vinna men du blev det som det blev. Det är defensiven som vi tappar lite i och framför allt i slutet på den andra perioden, sa Niklas Persson efter sin comeback där Mjölby förlorade efter förlängning.

Ja, Mjölby förlorade alltså mot Vänersborg HC på hemmaplan i alltvåan med 6–7 efter förlängning. Det var en svängig match som bjöd på allt vad hockey kan erbjuda. Tretton mål, två matchstraff, en hel del utvisningar, fina finter, ramträffar och en straff. Utöver allt detta var det en sak som stack ut lite extra både på plan och i laguppställning. Bland alla spelare i födda på 90-talet var det en spelare som var lite äldre och hade lite mer meriter än alla andra, nämligen Niklas Persson.

– Det var en stackars 70-talist och resten var 90-talister, haha, jag såg faktiskt det också. Det är väl en tjusning i sig och en grej jag är lite van vid, jag har väl haft någon i samma ålder men idag stack jag ut. Jag har redan dragit upp musiksmaken där inne, säger Persson och skrattar.

Med ett mål och en assist för Niklas Persson snittar han nu två poäng per match i Mjölby-tröjan, om snittet håller i sig låter han vara osagt.

– Vi får väl börja med den här matchen så får vi se sen. Jag hade jättekul men det ska passa in också, sen så får vi se hur kroppen mår i morgon, säger Niklas Persson.

Vad har du att säga om ditt mål?

– Jag tror inte deras högerback är jättenöjd med sitt byte. Jag ser att vi får pucken och han åker och byter så jag sticker iväg och får ett friläge, där lyckas jag lura målvakten och sen lägga in pucken mellan benen på honom, säger Niklas Persson.

Målskyttar Mjölby HC: Daniel Håkansson 2, Niklas Persson, Daniel Rehnström, David Bremer och Victor Jigmalm.

Publik: 765.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Herman Rydeberg

Ämnen du kan följa