Citys drömnamn – som tränare

Här är ett av Linköpings Citys drömnamn som tränare till nästa säsong: Mikael Stahre. "Jag ska slå honom en signal", säger sportchefen Khalid Neshati.

20 augusti 2019 21:04

Teoretiskt sett finns chansen fortfarande kvar – men allt talar för att Linköping City inte når målet om spel i superettan redan till 2020. Däremot har arbetet inför nästa säsong redan startat och helt klart är att det blir nytt på tränarbänken.

– Att jag ska fortsätta. . . nej, det är absolut inte aktuellt. Jag vill satsa fullt ut på sportchefsrollen, säger Khalid Neshati.

Efter skilsmässan från Melke Alan nyligen har han även tagit över som ansvarig manager för division 1-laget, men det är en tillfällig lösning under hösten och för Sporten bekräftar han att siktet är inställt på en meriterad tränare.

Mikael Stahre är ett av drömnamnen.

– Jag ska slå honom en signal, men har inte fått tag på numret än. Jag inser också att han förmodligen har andra planer, men det kostar inget att fråga och jag vill i alla fall berätta om den resa som vi vill göra. Man kan inte få mer än ett nej, säger Khalid Neshati.

Mikael Stahre är tränarprofilen som tagit AIK till SM-guld, men har även lett IFK Göteborg och Häcken i allsvenskan. Utomlands har han tränat ligaklubbar i tre andra nationer: Panionios i Grekland, Dalian Aerbin i Kina och senast San Jose Earthquakes i USA där han fick sparken för ett knappt år sedan.

– Vi vill gärna ha en tränare med allsvenska meriter. Gärna någon som vunnit något. Skulle det inte gå i lås med ett starkt namn blir det ett starkt ledarteam, säger Neshati, som också aviserar en satsning med betydligt fler svenska och färre icke EU-spelare i truppen.

Linköping City spelar på onsdagskvällen semifinal mot Assyriska i Östgötacupen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten