City nära jätteskräll mot Hammarby

IFK Norrköping har redan besegrats på försäsongen. Linköping City var nära ytterligare en allsvensk skalp, men fick "nöja sig" med 2–2 (2–0) mot ett namnkunnigt Hammarby.

18 mars 2019 17:18

– En bra genomförd match rent organisatoriskt. Vi löste många situationer väldigt bra, konstaterade Citys manager Melke Alan.

Det var ytterst nära att det blev seger på Södermalm i Stockholm, men Imad Khalili kvitterade för Hammarby med matchens absolut sista spark.

– Det blev många byten och vi kanske föll lite för djupt ner i plan i andra halvlek, sa Melke Alan.

Hammarby hade ett mycket starkt lag på pappret och lät bland annat sena nyförvärvet Vidar Örn Kjartansson debutera. Kjartansson blev mållös och utbytt efter första halvlek, där City gjorde det mesta rätt och kontrollerade händelserna. Lawson Sabah gav City ledningen efter en kvart och Matheus Garcia Fernandes utökade till 2–0 en stund senare.

– Absolut rättvist. Samtidigt visste vi att det skulle bli en forcering i andra halvlek och att Hammarby vann den med 2–0 var också rättvist. När de väl kom ur vår press visade de hur skickliga de är, sa Melke Alan.

Linköping City har en imponerande försäsong bakom sig med segrar mot bland andra IFK Norrköping, Syrianska och Degerfors. Melke Alan har gillat det han sett så här långt, men säger samtidigt:

– Jag är såklart väldigt nöjd med prestationerna, men vi måste ha en förståelse för att det är serien som gäller.

Även den här matchen fanns provspelarna Wellington Gigante och Carlo Yael med. Sporten har tidigare skrivit om att båda spelarna redan är klara för City, men klubben har inte gått ut med något officiellt.

– Det kommer hända saker under veckan, sa Melke Alan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson