City har startat jakten på toppen

Jakten mot toppen har inletts för Linköping City – och det var Levon Pachajyan som tryckte på startknappen. "Vi ska gå för det", sa 35-åringen.

Foto: Per Bergsten

fotboll2019-08-02 20:51

Hårdsatsande Linköping City har många poäng upp till topplatserna i division 1-fotbollen och har inte råd med många tapp under hösten. Starten blev i alla fall bra, även om målchansutvisningen av Lawson Sabah med efterföljande avstängning dämpade humöret något i den nedåtgående solen på Linköping arena.

– Den kom från ingenstans. Märklig utvisning, sa Pachajyan.

Men 2–0 (2–0) mot åderlåtna och svaga bottenlaget Rynninge betydde tre viktiga poäng på kontot inför tuffare matcher med Sandviken närmast på tur. Två måls differens inför 221 åskådare låter som en bekväm seger och var det också.

Det kunde ha blivit mer.

Eller om ni så vill:

Det borde ha blivit mer.

– Viktigt att få en bra start efter semestern och direkt hitta tillbaka till skärpa och självförtroende. Första halvlek var nästan perfekt, men sen kunde vi ha gjort det bättre. Det blev lite för avslappnat, sa Levon Pachajyan.

Ja, City såg framförallt före paus piggt ut och inte lika pressat som tidigare – och fixade också tidig ledning när ovannämnde Pachajyan sprintade loss på Lawson Sabahs öppnade passning och skickade in 1–0 i nättaket.

Den 34-årige ytterforwarden, som står noterad för 38 landskamper och utsågs till årets spelare i Armenien 2007, hade det tufft med skador under våren, men hoppas nu på en roligare höst.

För laget – och för sig själv.

– Jag närmar mig formen. Ge mig någon vecka till så kommer det att bli ännu bättre, sa han.

Läget i tabellen?

– Vi tittar inte på den. För oss just nu...vi ska gå för det. Varje match är som en final. Det är upp till oss själva. Vi är ett vinnande lag med stark mentalitet och har fortfarande goda chanser att ta oss uppåt.

– Vi har ett så bra lag att vi kan vinna alla matcher. Skador ställde till det i våras och alla är inställda på att göra det bättre nu.

Mittbacken Almir Gullit dos Santos fixade ny måldans när han satte 2–0 strax före paus. City har tappat en del till synes klara ledningar tidigare, men nu var det lika säkert som att nästa påve är katolik även om Rynninge skapade ett och annat på stopptid. Å andra sidan brände bara inhopparen Matheus Garcia Fernandes tre öppna lägen och fick ett mål avvinkat för offisde.

– Bra match. Men vi borde ha gjort fler mål och dödat den tidigare. En sådan här match kunde vi ha vunnit med 6–0. Men det pekar åt rätt håll och kan vi fortsätta med sådana här insatser är jag övertygad om att vi blir att räkna med, sa managern Melke Alan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!