"Känns jätteroligt och spännande"

Nej, sa riksidrottsstyrelsen. Ja, sa riksidrottsmötet. "Jätteroligt", säger Helen Eklind, ordförande i Linköping lightnings efter söndagsbeskedet i Jönköping.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

cheerleading2019-05-26 13:10

Tidigare i veckan kunde vi berätta att riksidrottsstyrelsen ville avslå cheerleadingens ansökan till riksidrottsförbundet.

– Det är dags att vi accepteras och får ett erkännande som idrott. Att bunta ihop oss med gymnastiken är helt felaktigt. Vi vill att alla som vill börja med cheerleading ska få göra det, sa Helen Eklind.

Då.

Men på söndagen beslutade riksidrottsmötet att gå emot förslaget och rösta in cheerleadingförbundet som fast medlem i Riksidrottsförbundet.

– Vi välkomnar cheerleadingförbundet som nya medlemmar. Det finns en positiv syn på att idrottsrörelsen ska vara öppen för all föreningsidrott. Samtidigt är det viktigt att ha stabila förbund, säger RF-ordföranden Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

– Det känns jätteroligt och spännande, säger Helen Eklind, som basar över ett drygt hundratal aktiva i Linköpingsklubben.

Tolv ansökningar om medlemskap var uppe för debatt på riksmötet i helgen och bara cheerleadingen fick uppbackning från ombuden på mötet. Friskis & Svettis ansökan återremitterades till riksidrottsstyrelsen och övriga ansökningar fick avslag. Kälksportförbundet och landhockeyförbundet utesluts på grund av för få föreningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!