Wallberg hyllas efter dokumentär

I torsdags kväll visades dokumentären "Golden girl" på SVT. Huvudpersonen själv har överösts med sms och mejl. "Folk i alla åldrar har hört av sig", säger Frida Wallberg till Corren.

Foto: MAJA SUSLIN / TT

BOXNING2016-09-23 15:15

Filmaren Susanna Edwards har följt Wallberg under många år, både som proffsboxare och i privata sammanhang, och har funnits med i bakgrunden flera gånger när Corren intervjuat den förra boxningsvärldsmästaren. Resultatet blev "Golden girl", en dokumentär som visades på bästa sändningstid på SVT på torsdagskvällen. Senare under hösten är det tänkt att en förlängd version ska gå upp på biodukarna.

Frida Wallberg har hunnit få mängder med kommentarer, sms och mejl med berättelser från människor runt om i Sverige.

– Jag har inte hunnit läsa allt, men det är mycket positivt och det berör mig mycket. Det är kul att kunna inspirera alla som kämpar för saker i livet, det behöver inte vara exakt samma som jag går igenom, säger Frida Wallberg.

Hon drabbades av en hjärnblödning efter titelmatchen mot Diana Prazak 2013 och kämpar fortfarande för att komma tillbaka till en något så när normal tillvaro.

– Det står rätt stilla, gör jag för mycket så kommer hjärntröttheten och värken. Jag har mycket kvar som jag behöver jobba med, säger Frida Wallberg.

Suget efter att stå i boxningsringen finns där fortfarande, Walllberg tränar fortfarande sporadiskt och hon såg den upphaussade VM-matchen mellan Mikaela Laurén och Klara Svensson för några veckor sedan.

– Jag såg matchen, men jag lägger mig inte i deras snack, säger Frida Wallberg.

Det känns ändå som din boxning höll en högre kvalitét?

– Ha ha, ja, man behöver inte veta så mycket om boxning för att se det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om