"Vore fantastiskt med sådan match"

Naim Terbunja siktar på snabb comeback efter svåra knäskadan. "Jag hoppas på match i slutet av januari", säger boxningsstjärnan.

Foto: Peter Jigerström

boxning2015-11-30 13:05

Ett och ett halvt år har gått sedan han förlorade sin första proffsmatch (mot Jason Escalera) efter sju raka vinster – och efter det har inte Linköpingskillen varit uppe i tävlingsringen och boxats. Sedan dess har han i stället hunnit med att kvadda stortån efter en gräsklipparolycka (!) och opererat korsbandet i ena knäet. Trots att det bara gått drygt tre månader efter operationen tänker han sig att redan på tisdagen dra igång med riktig boxningsträning.

– Jag var i mitt livs form innan det hände. Nu får jag börja om på nytt, men ska visa att jag verkligen är en krigare och vill ge det en ärlig chans till. Jag tror på och drömmer fortfarande om en titelmatch. Det blir säkert lite skrämmande i början, för slår jag upp skadan igen är det kört, säger Naim Terbunja.

Du måste ha bra läkkött.

– Läkarna har försökt att hålla mig tillbaka, men det har känts riktigt bra i över en månad. Jag har inte haft några problem med löpträning och sånt.

Känns allt okej när boxningsträningen återupptas hoppas 31-åringen på comeback på en av Armand Kranjc anordnad gala i Malmö i slutet av januari.

– Om bara knäet håller åker jag efter det tillbaka till New York och USA. Jag har mycket kontakt med folket där borta. Får jag tre–fyra matcher till kan jag vara redo för att fajtas om en titel, säger han.

Samtidigt som han själv kämpats med skador har han fått extra drivkraft av kompisen Badou Jacks väg till världsmästarbälte i samma viktklass.

– Tänk att få till ett sådant möte i Sverige. Det vore fantastiskt, säger Naim Terbunja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om