Utbildning före boxning för hårdslående Denis

Fem duktiga matchboxare och massor med folk på nybörjarpassen. Det är fina tider för KFUM Linköping boxning just nu.

15-årige Denis Nikandrov är en av flera talanger som huserar i KFUM Linköping för närvarande.

15-årige Denis Nikandrov är en av flera talanger som huserar i KFUM Linköping för närvarande.

Foto: Claes Nilsson

Boxning2019-10-24 09:00

– Det är aldrig under 20 personer på nybörjarträningen. Och i elitgruppen boxas 14 stycken för närvarande, myser ledaren Örjan Holmström.

Han har varit med i många år och vet vad han kan jämföra med. Just nu är det bra fart i föreningen och Örjan Holmström glädjer sig också åt att just nu ha fem lovande matchboxare. I förra helgens landskapskamp mellan Östergötland/Södermanland och Småland/Halland blev det segrar för Denis Nikandrov, Abdi Nasir Khalif och Asa Tobi. Oliver Rosén hade - trots att han bröt tummen (!) under matchen - vunnit han också om han inte tappat tandskyddet och blivit av med två poäng.

– En nyttig lärdom för Oliver att ha koll på sitt tandskydd, säger Örjan Holmström. 

Det är svårt att veta vem av talangerna som blir bäst i framtiden, men 15-årige Denis Nikandrov sticker ut med sitt imponerande matchfacit. Som diplomboxare vann han 90 av 95 matcher och när han nu börjat matcha "på riktigt" har det blivit fyra raka segrar.

– Det är lärorikt att tvinga sig framåt i matcherna och att man kan vinna trots att man alltid är rädd för att förlora, säger Denis Nikandrov.

Han kom till Sverige från Ryssland för ungefär fem år sedan.

– Trots att han aldrig boxades i Ryssland så boxas han ryskt. Han är fysiskt stark och slår väldigt hårt för sin viktklass, säger Örjan Holmström. 

Denis Nikandrov säger själv: 

– Jag vill bli världsmästare, det vill väl alla som håller på med boxning. Men en bra utbildning går före boxningen just nu, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!