Innebandy är det nya fredagsnöjet i Boxholm

Innebandyn är het igen i Boxholm och fredagsmatcherna är populära hos publiken, trots den "värdelösa läktaren" i sporthallen.

Erik Henriksson och Frida Johansson är på plats i Boxholms sporthall tillsammans med döttrarna Majken, Lykke och Tilde. Tjejerna hejar inte på ett lag utan bara på boxholmsspelaren Aron Hall.

Erik Henriksson och Frida Johansson är på plats i Boxholms sporthall tillsammans med döttrarna Majken, Lykke och Tilde. Tjejerna hejar inte på ett lag utan bara på boxholmsspelaren Aron Hall.

Foto: Marlene Ericsson

Boxholm2023-01-14 20:00

Det är en regnig fredagskväll i Boxholm och det är nästan folktomt i centrum. Men i sporthallen på orten är det något helt annat. Det är matchdag för Boxholms Innebandyklubbs herrlag och trots att det är över en halvtimme till matchstart börjar människor samlas utanför entrén. Johanna Almlöf, är tillsammans med maken Niclas och dottern Linnea, är en av de första att ta plats i hallen. 

Ni är tidiga till matchen? 

– Ja, vi vet hur svårt det är att få en bra plats där man ser spelet och så ville vi ha en sittplats och då måste man var här tidigt. 

Brukar ni gå på fredagsmatcherna?
– Ja, det brukar vi göra, det är kul med innebandyn här i Boxholm. Vi går även på Linneas matcher men då är det lättare att få plats på läktaren, säger Johanna. 

Någon som tycker att det är bra att innebandyn fått ett uppsving i Boxholm är Adam Ragvald, som en gång i tiden var en av storspelarna i Boxholms Innebandyklubb.

– Det är nästan samma stämning nu som förr i tiden, så det är gött. Det är bara ett problem här och det är den där jäkla läktaren. 

I stort sett alla i publiken har samma åsikt om sporthallens läktare. Står man inte längst fram utan hamnar ett steg bakom ser man inget av matchen utan mest väggen på andra sidan hallen.

Finns det någon lösning på det problemet? 

– Förr satt lagen på andra sidan av hallen och då kunde man ha en hel del sittplatser vid den sidan av sargen. Jag vet inte varför de inte gör så nu, säger Adam.

Även om läktaren är ett problem så fylls den ändå på med åskådare och stämningen är god. En flagga med texten "Heja Boxholms IBK" hänger på läktaren och på planen går coachen för BIBK, Anders Samuelsson, runt och pratar med både spelare och publik. 

– Vi startade upp herrlaget i år igen och nu är våra matcher det nya fredagsnöjet i Boxholm, det har varit mycket publik varje gång.

Hur har det gått för er ?

– Sist vann vi med 25-5 och vi ligger just nu trea i serien. Vi räknar inte med att vinna serien men vi hoppas på att vi är ett av de lag som får kvala till division 3.

Hur gick det då i kvällens match mellan Boxholm och Linghem? Till publikens jubel var det skyttekungen i Boxholm, Lucas Westergren, som gjorde matchens första mål. Trots det blev det en delad poäng för lagen efter slutresultatet 6-6 och BIBK ligger kvar på sin tredje plats bakom topplagen Sturefors och Linghem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!