Säker seger för Elfsborg mot AIK

Sex poäng på två matcher på fyra dagar. Elfsborg lyckades ta full pott i dubbelmötena mot AIK. Segern, 2-0 (1-0) på Borås Arena var mycket säker.

Borås2007-07-12 00:00

Sex poäng på två matcher på fyra dagar.

Elfsborg lyckades ta full pott i dubbelmötena mot AIK och gick upp i serieledning.

2-0-segern hemma i Borås var mycket säker.

AIK hade valt att spela med fem mittfältare för att få kontroll på Elfsborgs mittfältskvartett, vilket lyckades till en början. Bortalaget fick ytor och även flera skottmöjligheter.

Då valde vi att låta Samuel Holmén dra sig lite tillbaka för att att täppa till luckorna. Sedan var det aldrig några problem, sade Elfsborgs tränare Magnus Haglund efter matchen.

I och med att Elfsborg fick grepp om mittfältet så kom också chanserna framåt. James Keene satte AIK:s mittbackar på prov flera gånger om. I 32:a minuten kom det svåraste när han dribblade bort tre försvarare och elegant lobbade bollen över Daniel Örlund i AIK-målet.

Svenssonsk elegans

Fem minuter in i andra halvleken avgjorde Elfsborgs andre anfallare Mathias Svensson matchen när han dribblade bort AIK:s mittbackar - elegant tunnel på nyförvärvet Nils-Erik Johansson - och avslutade otagbart för Örlund.

Vi gjorde en fantastisk match i dag, och det var verkligen två snygga mål, sade Svensson.

AIK hade svårt att skapa målchanser och hade bara en bra möjlighet att reducera, men då gjorde Johan Wiland en jätteräddning.

Berglund tillbaka

Med en halvtimme kvar att spela reste sig Elfsborgs-fansen och välkomnade hemvändande Fredrik Berglund som avlöste Mathias Svensson.

Vilket fantastiskt mottagande. Jag rös i hela kroppen, sade han efteråt.

Att Fredrik inte har spelat på ett tag, men han hade ändå ett par hyggliga chanser att ta sig igenom försvaret.

Ett par bra löpningar blev det, men det kommer att bli bättre i framtiden.
Jag tycker att vi gjorde en stabil match och kontrollerade spelet, speciellt under de sista 20 minuterna.

Fredrik Berglunds hemkomst till Borås har ökat konkurrensen om de två anfallsplatserna i startelvan. Förutom de tre som spelade mot AIK har Magnus Haglund också Denni Avdic som kan ta en plats i anfallet.

Det är bara bra med konkurrens. Så är det i många ligor i Europa och det måste vi vänja oss vid i Sverige också, sade Mathias Svensson.
Dessutom är det bra med flera på samma position med tanke på eventuella skador, och att vi ska kvala till Champions league.