Elfsborg vägrar förlora

Elfsborg vårdar sin nolla. 1-0 (1-0) hemma mot Malmö innebar att boråsarna är enda lag i årets allsvenska som inte vet hur det känns att förlora.

Borås2009-04-22 00:00

Elfsborg vårdar sin nolla.

1-0 (1-0) hemma mot Malmö innebar att boråsarna är enda lag i årets allsvenska som inte vet hur det känns att förlora.

Att de dessutom leder serien gör inte saken sämre.

Malmö FF hade traditionen emot sig redan när de sprang in på Borås Arena.

Där, på plastgräset, brukar det inte gå bra. År efter år efter år, utan seger.

Och nu drabbades de dessutom av ett Elfsborg som gjorde allt för att komma till rätta med sitt stora problem den här säsongen - oförmågan att omsätta chanserna i mål.

Jämfört med senaste hemmamatchen, den mot Kalmar (1-1 sedan Elfsborg hade haft mycket av spelet) hade Magnus Haglund vaskat om en del i laget.

James Keene jagade på topp och Anders Svensson fick en betydligt mer offensiv roll än vanligt. Det gav MFF fullt upp. Visst, mer än ett mål blev det inte för Elfsborg, men oj vad nära det var, ett par gånger.

Helgi Danielsson till exempel hade ett skott som Jonas Sandqvist tippade i stolpen och ut. En riktig rysare.

MFF då?

Jodå, där fanns chanser. Edward Ofere hade ett skott som man trodde skulle gå rakt genom Ante Covic i Elfsborgsmålet, så hårt var det. Då hade redan Guillermo Molins haft en dubbelchans, ren med Covic.

Malmö fick efter paus svårare att få riktigt tryck mot boråsarna, och lyckades inte med det förrän de sista tio minuterna. Då får ofta Elfsborg problem. Hemma mot Kalmar senast kom 1-1 målet med bara två minuter kvar att spela.

Det var nära nu också. Guillermo Molins nickade i slutminuterna och Ante Covic hade all möda att peta bort bollen. Efter det hade Molins en lobb i ribban. Slutminuter är en plåga för Elfsborg.

Boråsarnas segermål mot Malmö kom på nick av Mathias Florén. Ingen MFF:are störde honom, i det läget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om