KLART: Han får inte segern tillbaka

Nu är det klart – Mattias Andersson får inte tillbaka segern från STCC-tävlingen på Gelleråsen. "Min åsikt att deras bilar inte var lagliga står kvar", säger östgöten.

Mattias Andersson.

Mattias Andersson.

Foto: Bengt-Åce Gustavsson/Racefoto

bilsport2018-10-22 11:27

LÄS MER: Han rasar efter nya beslutet

LÄS MER: Bråket i STCC fortsätter

En månad har gått sedan STCC-säsongen avslutades med finaltävlingen på Mantorp. Men först nu är den slut på riktigt sedan diskningsärendet kring det som hände tidigare avgjorts. På sin egen webbplats skriver racingserien att överklagan till juridiska kommittén dragits tillbaka och därmed står frikännandet av PWR-förarna Robert Dahlgren, Daniel Haglöf och Mikaela Åhlin-Kottulinsky fast.

Den sistnämnda vann loppet på Gelleråsen i augusti, men diskades efter bråk om teamets ljuddämpare. I stället blev tvåan Mattias Andersson etta – men sedan tvåa igen när beslutet överklagades till förbundets disciplinnämnd som frikände förarna.

Andersson säger om de senaste turerna i den infekterade frågan:

– West Coast Racing utsåg Greger Pettersson till vår gemensamma talesman i ärendet. Nu har han valt att inte gå vidare av någon anledning som troligtvis kommer en förklaring på senare. Personligen har jag inte varit så inblandad, men för mig har det inte framkommit några nya detaljer.

– Min åsikt att deras bilar inte var lagliga står kvar. Nu verkar det vara mer fokus på andra saker som gör att de tyvärr frias. Vi får fokusera framåt i stället, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!