Dramatisk avslutning på Mantorp park: "Fick ståpäls"

Mattias Wulcan (t.v) och vinnaren Jan Ericsson (t.h) var båda belåtna efter den häftiga avslutningen i Pro Extreme.
Mattias Wulcan (t.v) och vinnaren Jan Ericsson (t.h) var båda belåtna efter den häftiga avslutningen i Pro Extreme.

Det blev enormt små marginaler som fällde avgörandet när värstingklassen Pro Extreme avgjordes i Mantorp Drag Revival under söndagen.

Bilsport 26 juli 2020 19:27

Allt var upplagt för spänning när hemmahoppet Mattias Wulcan och europamästaren i Pro ­Modified, Jan Ericsson, körde upp till startlinjen i finalen.

3.9 sekunder senare var sträckan på 201 meter avklarad – med Jan Ericsson som vinnare.

– Det var ett riktigt roligt race och ruskigt jämnt. När vi åkte över mållinjen var det ingen av oss som visste vem som hade vunnit. Jag tror nog att jag hade honom fram till 15 meter innan mål, sa Mattias Wulcan kort efter målgången. 

Trots andraplatsen var Linköpingshoppet på det stora hela tämligen belåten. Men det fanns en liten detalj som ändå grämde litegrann.

– Vi fick inte till den bästa runda i kvartsfinalen vilket gjorde att vi inte fick välja bana och blev utpetade till höger – där vi inte hade åkt så fort innan – i finalen. 

Den här helgen brukar Mantorp park normalt sett vara fyllt till bredden i en publikfest av modell större. Och även om arrangören öppnade upp för digital livesändning under de fyra dagarna, så var själva läktarna tomma. 

– Alla har ansträngt sig fruktansvärt mycket bara för att få igenom tävlingen. Självklart saknade jag publiken lite här på hemmabanan, men vi är jätteglada ändå, säger Wulcan.

Stefan Sporre, ordförande i arrangören SHRA Mantorp, var även han nöjd.

– Efter att fredagen regnade bort så körde vi 400 repor under lördagen. Det är jättebra. Skönt och viktigt att vi fick köra färdigt tävlingen. Kampen i den sista finalen fick man ståpäls av.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa