"Betyder mycket att få ett sånt mål"

Kramkalaset efter Frida Leonhardsen Maanums segermål mot Vittsjö visade hur mycket det betydde.

18 augusti 2019 19:32

– Det betyder mycket att få ett sådant mål i ett sådant läge. Enormt skönt. Sådana här lagsegrar behöver vi mer av, sa hon efter 2–1-vinsten.

Norska mittfältaren hade förstås breda leendet påkopplat efter rysaren i hemmamötet med Vittsjö. Seger var ett måste för LFC – men efter Tove Almqvists sena kvittering såg den ut att rinna hemmalaget ur händerna.

Då, med matchklockan på 82 minuter, kom målet som framkallade vilt jubel på Linköping arena och som såg till att inte LFC helt tappade kontakten med toppstriden. Efter efter ett av många bra anfall dök läget upp för Maanum som siktade in sig, placerade bollen i bortre hörnet och rusade ut till bänken för kramkalas.

– Jag hann inte tänka så mycket utan ville bara få den på mål, sa matchvinnaren.

Hon erkände att det varit några tunga dagar efter bottennappet mot Kungsbacka (1–2) häromsistens.

– Ja, det var väldigt tufft, men man måste lyfta sig från en sådan match och visa att vi kan bättre. Det tyckte jag att vi gjorde. Nu fick vi till det passningsspel som vi behöver. Det ska bli kul att att möta Göteborg nästa helg, sa Frida Leonhardsen Maanum.

Hennes kontrakt med klubben och det är oklart om det blir någon fortsättning.

– Vi tar det som det kommer. Det finns en dialog, sa hon.

Olof Unogård, tränaren, om söndagsvinsten:

– Jag hoppades att det här inte skulle vara en sådan match där vi inte lyckas omvandla vårt spelövertag och alla chanser till mål. Och så kom deras 1–1. Det var starkt av oss att komma tillbaka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten