Beskedet: Spelar – men hon får vila

Marija Banusic finns med i LFC:s toppmöte med Rosengård – men Kristine Minde är inte klar för spel.

18 maj 2017 17:00

Med fem raka vinster har mästarlaget Linköpings FC fått en drömstart på allsvenskan – och senast blev det imponerande 4–1 i bortamötet med Örebro. Då saknades forwardsstjärnorna Kristine Minde och Marija Banusic på grund av skador och efter torsdagens träning togs beslut om deras medverkan mot Rosengård på lördag.

Minde har problem med baksidan av ena låret och får vila i åtminstone en match till. Däremot bedöms Banusic, som toppar skytteligan med fem mål och som tidigt skadade foten i matchen mot Kristianstad, vara tillräckligt bra för en plats i truppen.

Det bekräftade Kim Björkegren på torsdagskvällen.

I anfallarnas frånvaro har landslagsbacken Jessica Samuelsson flyttats upp som högerytter och finska jättetalangen Emmaliina Tullkki fått chansen som central forward. Båda har gjort det bra, vilket talar för samma startelva som senast.

Samtidigt som LFC inlett starkt har stjärnspäckade Rosengård svajat rejält med tre vinster och två förluster så här långt. Det gör att pressen nu är tung på guldfavoriten som inte har råd med ytterligare en förlust. Publikintresset har stigit under de senaste dagarna och tidigare under torsdagen var cirka 900 biljetter sålda i förköp.

– Vi hoppas på runt 3 000 åskådare, säger kanslichefen Roine Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa