"Behöver göra en bra match"

LVC hade ledningen mot Sollentuna men tappade 2–0 till 2–3. Nu vill laget ta revansch mot Degerfors.

5 oktober 2018 21:00

– Det var blandade känslor. Det var surt att förlora när vi ändå hade grepp om matchen ganska länge. Samtidigt tycker jag inte att vi spelade jättedåligt heller utan det var Sollentuna som steppade upp, säger LVC:s tränare Mathias Gustavsson om säsongens första förlust.

Nu är det förra säsongens nykomlingar – Degerfors – som står för motståndet.

– De är stabilare och jämnare än förra året, men fortfarande ser våra chanser bra ut. Vi behöver göra en bra match. De är ganska lika oss i spelartyper bara att jag tycker att vi har bättre spelare, säger Gustavsson och skrattar till.

– Håller vi fokus och vårt spel uppe bör vi vinna matchen. Här är vi dock favoriter och måste föra matchen mer – vilket är en utmaning.

Ni kommer från en bra säsong – har ni högre målsättningar i år?

– Vi vill göra bättre ifrån oss i år. Förra året kom vi femma och i år siktar vi på topp fyra. Det är en tuff utmaning för att mittenlagen är bättre i år – samtidigt som vi också såklart är bättre. Till exempel ser Sollentuna mycket bättre ut och har värvat en del nya spelare. Gislaved vet jag inte så mycket om men vad jag hört har de blivit bättre och Lindesberg ser stabilare ut. De sex-sju lagen innan topp tre känns jämnare.

LVC:s herrar åker i sin tur och möter Falköping på bortaplan och kommer till söndagens match med gott självförtroende efter premiärsegern mot Sollentuna (3–0).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa