Premiärdags för IFK Motala

I kväll är det elitseriepremiär för IFK Motala som tar emot Sirius hemma på Plustjänster arena.

BANDY/MOTALA2012-10-24 14:43

IFK ramlade ur elitserien i februari 2009, efter en svit på 30 år i högsta serien. Men redan då satte klubben upp ett mål, att nå elitserien igen efter tre säsonger.

Och det lyckades.

- Tiden efter att vi vunnit serien (i våras) var väldigt skön, man gick bara och njöt. Men direkt när vi började träna igen i april slog man om och började fokusera på nästa mål och förbereda sig för det, säger backen Olle Nordlund.

"Blir tufft"

Hur har resan varit, från april fram till i dag, en dag före premiären?

- Den har varit bra, mycket varierad träning och en skön känsla i laget. Även om vi har det ganska kämpigt med de yttre förutsättningarna och tvingas resa en hel del under försäsongen. Vi i laget försöker vara positiva och glada ändå, även om man självklart kan känna lite avundsjuka mot de lag som har en hall och kan börja träna inomhus i augusti.

Det är många som tippar er som bottenlag, kanske till och med ett riktigt stryklag. Hur ser du på det?

- Det är klart det blir tufft, men vi vet att vi kan och det är rätt skönt att ingen tror på oss. Om vi kämpar och sliter tillsammans, sätter laget före jaget i varje läge, då kommer vi vinna många matcher i den här serien.

Vill spela kontrollerat

Tränaren Patrik Johansson är också laddad inför kvällens premiär.

- Vi vill spela en kontrollerad offensiv bandy, samt ett aggressivt försvarspel där alla deltar, säger Johansson till klubbens hemsida.

IFK har haft det tufft resultatmässigt under försäsongen och förlorade genrepet mot Hammarby med 5-3. Men Johansson är inte orolig.

- Vi har valt att möta bra motstånd för att se brister i vårat spel och att vänja oss vid tempot som är största skillnaden mot allsvenskan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om