Svensk juniormästare väljer IFK Motala

Han tog junior-SM-guld med Villa-Lidköping i år. Nu väljer anfallaren Simon Fröjd, född 2001, att gå till IFK Motalas elitserielag.

Villa-Lidköpings Simon Fröjd jublar efter sitt mål i P19-SM-finalen mot Vetlanda. Nu är anfallaren klar för IFK Motala nästa säsong.

Villa-Lidköpings Simon Fröjd jublar efter sitt mål i P19-SM-finalen mot Vetlanda. Nu är anfallaren klar för IFK Motala nästa säsong.

Foto: Privat/Team Sören-Fabbe

Bandy2020-04-22 17:30

– Det här är en chans för mig. En bra klubb för mig att ta nästa steg. Jag har fått en bra bild av föreningen och det är bra grupp killar att komma till. De hörde av sig från Motala och frågade och nu är vi överens, säger 19-åringen.

Simon Fröjd är uppvuxen i Lidköping och har spelat bandy för Villa i hela sitt liv. I mars nu gjorde han ett av målen när Villa vann P19-SM-finalen på Studenternas i Uppsala, 6-3 mot Vetlanda BK. Fröjds lag tog silver i SM året innan och han har också två titlar i Svenska cupen. Dessutom var han med i P15-landslaget när Sverige tog silver i VM i finska S:t Michel efter finalförlust mot Ryssland.

Den gångna säsongen gjorde Simon Fröjd 30 mål totalt för sitt Villa-Lidköping.

I sommar tar han studenten på ekonomiskt program i Lidköping och i augusti flyttar han till Motala. Det blir första gången som 19-åringen flyttar hemifrån. Planen är att hitta ett jobb i Motala vid sidan av bandyn.

– Det blir en erfarenhet att bo själv, säger han.

Vad har du för bild av IFK Motala?

– Ett hårt jobbande lag som försöker spela bandy.

Hur är du som spelare?

– En renodlad anfallare. Jag jobbar hårt i defensiven och har ett bra skott.

Någon förebild på bandyisen?

– Jag har ju tittat mycket på de som spelat i Villa och då är det David Karlsson, säger Simon Fröjd varpå Sportens reporter berättar för nyförvärvet att en av IFK Motalas SM-guldhjältar 1987, finalsegern med 3-2 mot Boltic på Söderstadion, var David Karlssons pappa Thomas Karlsson.

Karta: K Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!