"Några poäng ska man försöka trilla in"

I fyra säsongen har Marcus Carlsson spelat för Tranås i allsvenskan. Förra säsongen åkte de ur serien och nu kommer han istället möta dem med moderklubben Derby/Linköping BK i division 1.

Marcus Carlsson, 28, är tillbaka i derby för att leda det unga laget framåt.

Marcus Carlsson, 28, är tillbaka i derby för att leda det unga laget framåt.

Foto: Rebecca Candevi

Bandy2019-11-08 10:00

På söndag är det dags. Derby/Linköping BK kliver in i division 1 på nytt där Finspång står för motståndet i premiären. Med i lagbygget den här säsongen finns ett nygammalt ansikte i form av Marcus Carlsson. Han debuterade i allsvenskan redan som 15-åring med Derby och ville senare avancera dit på nytt med moderklubben. Då klivet aldrig togs blev det spel med IFK Motala i allsvenskan, med en mellanlandning i Derby, för att sedan återvända till allsvenskan genom spel med Tranås i fyra säsonger. Förra sommaren blev han pappa och blickade hemåt igen. 

– Nu är det fem minuter till träningen istället för en timme, säger Marcus Carlsson och skrattar till. 

Han är en spelare som har sina styrkor offensivt och återfinns ofta i målprotokollet. Nu kommer han tillbaka till en klubb som satsar ungt och är med sina 28 år äldst i laget. 

– Det finns mycket potential i gruppen så det är bara att köra på och peppa varandra under varje träning. Jag kommer tillföra lite lugn med att hålla lite mer i boll och spela igång grabbarna lite. Några poäng ska man försöka trilla in med, säger Carlsson och ler. 

Dock har inte återkomsten varit en dans på rosor. Redan i första försäsongsmatchen bröt han nyckelbenet och den första träningen fullt ut utfördes på torsdagskvällen. 

– Jag är inne på den åttonde veckan sedan jag bröt nyckelbenet nu, så det är på gränsen. Vi får se hur det känns på söndag. Jag tycker det känns så pass bra att jag ska kunna spela. Sedan får vi se vad läkaren tycker, säger Carlsson.  

Positivt med serien är att det inte är så många långa bortaresor. Med Finspång, Åtvidaberg, Tjust, Jönköping, Oskarshamn, Skirö, Tranås och Borgia som motstånd är det inte alltför många restimmar som läggs ner. 

– Det är jätteskönt att ha nära till bortamatcherna istället för att behöva åka två-tre timmar i buss varje gång. Det spar på krafterna för att vi ska kunna spela bättre med.

 Mats-Olof Hallmans fortsätter som tränare även den här säsongen och vid sin sida har han den tidigare Derbyspelaren Kristian Weineholm. 

– Vi gjorde en omstart förra säsongen med att satsa på egna produkter. Vi hade mycket äldre spelare som höll bra kvalité men som inte hade förutsättningar för att lägga ner den tiden som vi ville. Så det blev lite nya konstellationer och det bygger vi vidare på nu, säger Hallmans. 

Marcus Carlsson, 28, är tillbaka i derby för att leda det unga laget framåt.
Marcus Carlsson, 28, är tillbaka i derby för att leda det unga laget framåt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!